Vsetín: Přípravy stavby rampy v Rokytnici pokračují

13.03.2017 21:03

Příprava velké silniční stavby, která odstraní z hlediska bezpečnosti velmi rizikovou křižovatku při výjezdu ze Vsetína směrem na Valašské Meziříčí či Horní Lideč v Rokytnici, pokročila do další fáze.

Vsetín: Přípravy stavby rampy v Rokytnici pokračují
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Na vsetínské radnici se v polovině února jednalo o zpracovávaných podkladech pro vydání územního rozhodnutí pro tuto stavbu, která je odborníky nazývána I/69 Vsetín, rampa Mostecká. Zahájení samotných stavebních prací je reálné nejdříve na konci roku 2018.

Připravovaná stavba rampy je pro město Vsetín důležitá z hlediska bezpečnosti a plynulosti provozu vozidel směřujících především od Valašského Meziříčí do centra Vsetína a na Zlín a také aut, které míří od Vsetína směrem na Horní Lideč. Řidiči nyní musí zdolávat odbočování vlevo na velmi frekventované silnici a často zde tak dochází k dopravním nehodám, nezřídka s tragickými následky.

Vedení radnice proto investorovi, kterým je Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) ČR, vychází maximálně vstříc, a snaží se, aby stavba byla realizována co nejdříve. „V současné době se zdá, že by stavební práce mohly být zahájeny na konci roku 2018,“ uvedl místostarosta Tomáš Pifka a dodal, že tento termín by byl pro město optimální, neboť letos a v průběhu příštího roku dojde k rozsáhlé opravě nadjezdu Pionýrů a stavba rampy by se tak s touto akcí nekryla.

Zatím posledního projednání rozpracované dokumentace pro územní rozhodnutí stavby I/69 Vsetín, rampa Mostecká se na Vsetíně zúčastnili zástupci ŘSD ČR, správy Zlín, zpracovatele projektové dokumentace HBH Brno, města Vsetína a Dopravního inspektorátu Policie ČR Vsetín. „Byly zde prezentovány stavební objekty a objekty, které po dokončení přejdou do správy města Vsetína, tedy úpravy místní komunikace do sídliště Rokytnice mezi nadjezdem a Kotovem, vlastní místní komunikace do sídliště Rokytnice, přeložky a úpravy chodníků, veřejné osvětlení a vegetační úpravy,“ přiblížil náplň setkání Pifka, podle jehož dalších slov se diskutovalo o variantách likvidace a uložení mnoha tisíc kubíků přebytečné zeminy z výkopů a také nad organizací dopravy v době stavby. „Snahou projektanta je navrhnout řešení s co nejmenším omezením provozu na silnici I/57 od Valašského Meziříčí na Horní Lideč,“ vysvětlil místostarosta, podle něhož bude úkolem projektanta vznesené připomínky zapracovat do dokumentace.

A jak bude dopravní situace po realizaci stavby vypadat? Vozidla mířící od Valašského Meziříčí do centra Vsetína i na Zlín sjedou přibližně 200 metrů před současnou křižovatkou vpravo na rampu, po níž se dostanou dolů na novou okružní křižovatku u Kotova, kde zamíří vpravo na Zlín nebo vlevo do centra. Po rampě budou jezdit i auta jedoucí od centra či od Zlína směrem na Horní Lideč. Současný nájezd bude sloužit k výjezdu vozů mířících na Valašské Meziříčí či ke sjezdů aut přijíždějících ze směru od Horní Lidče.

Okružní křižovatka u Kotova pak umožní i odbočení do sídliště Rokytnice v místě mezi Kotovem a nadjezdem. „Tímto dosáhneme zklidnění provozu v ulici Na Dolansku, neboť po nové komunikaci se řidiči dostanou dále i na Lapač,“ dodává místostarosta Pifka. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…