Benešov: Město vybavuje jednotku dobrovolných hasičů

04.01.2023 10:13 | Tisková zpráva

Za účelem plnění úkolů v oblasti požární ochrany a zajištění akceschopnosti Jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Benešov, zakoupilo Město Benešov, v rámci Programu 2022 pro poskytování dotací z rozpočtu Středočeského kraje ze Středočeského Fondu podpory dobrovolných hasičů a složek IZS v rámci Tematického zadání Podpora akceschopnosti jednotek SDH obcí, pro tuto jednotku další vybavení a ochranné pomůcky.

Benešov: Město vybavuje jednotku dobrovolných hasičů
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

Nákup tohoto vybavení v hodnotě 146 tis. Kč byl realizován s finančním přispěním Středočeského kraje v rámci projektu ,,Nákup materiálně technického vybavení pro zajištění akceschopnosti JSDH Benešov, evidenční číslo projektu HAS/SDHAK/046756/2022.“ Dotace byla ve výši 100 tis. Kč.

K materiálnímu vybavení, kterým Jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Benešov (JSDHO Benešov) disponuje, přibyla motorová pila a lékárnička. Co se týče ochranných pomůcek, jedná se především o ochranné obleky, obuv, rukavice, kukly, přilby a svítilny na přilbu s držákem.

Nakoupené vybavení a ochranné prostředky budou využívány JSDHO Benešov při plnění úkolů v oblasti požární ochrany a při mimořádných událostech na území města. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Za odpad dosud zaplatilo 35 procent Přerovanů. Ostatní mají čas do konce června

16:31 Přerov: Za odpad dosud zaplatilo 35 procent Přerovanů. Ostatní mají čas do konce června

Posledních sedm týdnů mají Přerované na to, aby zaplatili poplatek za odpad, který pro letošní rok č…