Bílina: Městské technické služby kropí silnice

25.06.2017 10:31

V parných dnech skrápí Městské technické služby Bílina silnice. Jakmile teploty přesáhnou třicet stupňů, vyjede cisterna s čistou vodou do všech částí města. “Ulice kropíme především z důvodu snížení prašnosti a také kvůli krátkodobému ochlazení vzduchu,” uvedl vedoucí střediska svozu odpadů a čištění města Tomáš Pavel.

Bílina: Městské technické služby kropí silnice
Foto: red
Popisek: Mírové náměstí v Bílině

Ke skrápění města využívají městské technické služby jedno vozidlo opatřené výměnnou nástavbou o objemu sedm metrů krychlových. “Od konce května bylo vozidlo využito celkem pětkrát, přičemž je vždy spotřebováno zhruba dvacet až třicet metrů krychlových pitné vody čerpané z řádu v areálu MTS,” dodal vedoucí.

Dojde-li k nařízení omezení spotřeby vody kvůli dlouhotrvajícímu suchu, bude skrápění přerušeno.

Pocitová teplota je ve slunečné dny mezi domy ve městě vyšší a nemocným lidem nebo seniorům může způsobovat zdravotní problémy. Kvůli vyšší míře prachu ve vzduchu se jim hůře dýchá. Přestože se doporučuje, aby tito lidé nevycházeli v době největšího vedra z domů, někdy jsou nuceni dojít si do obchodu nebo k lékaři. Pokropené silnice pomáhají pocitovou teplotu i prašnost snižovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.