Blansko: Město nabízí volné pozemky v průmyslové zóně

01.01.2018 14:13 | Zprávy

Od původního záměru investovat v průmyslové zóně Vojánky aktuálně odstoupily dvě firmy. Z původních pěti tak zůstaly ve hře pouze tři. Čtyři hektary pozemků město znovu nabízí k pronájmu a následnému odkupu. Zájem má především o větší firmy.

Blansko: Město nabízí volné pozemky v průmyslové zóně
Foto: Blansko.cz
Popisek: Blansko

Stavbu v průmyslové zóně si rozmyslely společnosti GMW-měřicí technika a Putsch Stord. Zbývající firmy by výrobní haly postavily v lukrativnější části při ulici Poříčí. „Nevyužitá by zůstala plocha v zadní části pozemku, k němuž je navíc docela komplikovaný přístup. Kdyby potom měla zájem větší firma, nemohli bychom jí nabídnout dostačující místo,“ uvedl starosta Ivo Polák.

Vedení města se při rozhodování o dalším postupu poradilo i s pracovníky CzechInvestu, což je agentura, která se zabývá podporou podnikání a investic v České republice.

„Doporučení odborníků znělo jasně: Vypsat nový záměr s tím, že městu Blansku nabízejí spolupráci formou vytipování vhodného investora, který by garantoval především větší počet nových pracovních míst. To ovšem neznamená, že máme zájem výhradně o velké firmy a že ty malé se nemohou přihlásit znovu,“ připomněl na závěr blanenský starosta.

S novým záměrem ve věci pronájmu a následného odkupu 40 tisíc m² pozemků v průmyslové zóně Vojánky Blanenští nebudou otálet. Vypíšou ho hned po Novém roce.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zkušenosti

Podle všeho se nad vámi stahují mračna a eurokomisařkou zřejmě nebudete. Co říkáte na to, že jste u vládní koalice ztratila podporu? A nemyslíte, že vzhledem k vaší kauze a 0 zkušenostem s politikou byste se nominace měla vzdát sama? Neuvažovala jste o tom? Netvrdím, že nemáte být v politice, ale ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Boletický výchovný ústav podniká charitativní cestu k Baltu pro dobrou věc

19:27 Děčín: Boletický výchovný ústav podniká charitativní cestu k Baltu pro dobrou věc

Vybraní chlapci z výchovného ústavu v Boleticích se vypraví na kolech k Baltu. „Smyslem akce je vybr…