Bohumín: Starší přípravka fotbalového Bosporu je nejlepší v kraji

25.06.2017 20:29

Starší přípravka Bosporu opanovala finálový Turnaj vítězů okresních soutěží v rámci MS KFS a stala se nejúspěšnějším družstvem ve své kategorii v Moravskoslezském kraji. Z Bolatic se mladí Bohumíňáci vrátili jako jediní bez porážky, navíc s nejvyšším počtem vstřelených branek na kontě a s pohárem pro vítěze.

Bohumín: Starší přípravka fotbalového Bosporu je nejlepší v kraji
Foto: wikipedia
Popisek: Bohumín - Náměstí T. G. Masaryka

Ostravský okres reprezentovala v krajském finále Velká Polom, která skončila ve své soutěži před Baníkem i Hlučínem. „V kategorii přípravek to tak je, že Baník s Karvinou většinou ještě tolik nekralují, ale postupně si vytáhnou a dávají prostor šikovným hráčům z jiných klubů a získají na kvalitě. Asi to tak má být, protože v žákovských kategoriích se už kvalitou i kvantitou tréninkového procesu a profesionálním trenérským zajištěním těžko mohou malé kluby týmům se statusem Sportovních středisek mládeže rovnat,“ říká bohumínský šéftrenér přípravek Vladimír Vyrobik, který se o nejmenší fotbalisty Bosporu stará společně s René Vicherem.

Právě Velká Polom mladé Bohumíňáky prověřila asi nejvíc. Bruntálský okres reprezentoval v Bolaticích tým Slezanu Jindřichov, který během sezóny neprohrál, stejně jako nejlepší tým opavského okresu z Budišova nad Budišovkou. Do Bolatic pak ještě dorazil tým Brušperku.

Neuvěřitelnou dominanci zahájili chlapci ročníku narození 2006-2007 už v jarní části své okresní soutěže, kde doslova likvidovali ostatní soupeře. Postupně přehráli MFK Karviná 12:4, Slovan Havířov 13:2, Baník Albrechtice 19:1, Slavia Orlová 16:6, Inter Petrovice 16:2, MFK Havířov 5:2, FK Těrlicko 15:2, TJ Petřvald 28:2 a FK Český Těšín 13:1.

„Kromě toho naši kluci hráli i okresní soutěž mladších žáků, kde sice narazili na soupeře o dva roky starší, ale přesto skončili druzí s bilancí šestnácti vítězství a čtyř porážek za Interem Petrovice,“ uvedl Vladimír Vyrobik. V mistrovských soutěžích tihle kluci v obou kategoriích nastříleli soupeřům 349 branek a inkasovali jen 102.

Na úspěchu se podíleli Jakub Babisz, Matěj Bašanda, Patrik Brak, Jan Hanusek, Tomáš Kika, Richard Krečmer, Ondřej Kubla, Filip Kučera, Ondřej Kuhn, Ondřej Metzner, Jan Paciorek, Stanislav Pinkas, Lukáš Plaček, Jan Szotek, David Tkadlec a Adam Veverka.

"Ve spolupráci s FK Bospor Bohumín jsme se rozhodli mladé fotbalisty odměnit a na dnešek jsme jim pořídili vstupenky a zajistili dopravu na utkání mistrovství Evropy hráčů do 21 let v Tychách Česko-Dánsko," dodal místostarosta Bohumína Igor Bruzl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…