Boskovice: Boskovický zpravodaj je nejlepším městským zpravodajem v České republice

07.07.2019 19:03

Jaroslav Parma a Jaroslav Oldřich převzali ve čtvrtek 4. 7. 2019 ve Velehradě od ministryně Jany Maláčové Diplom pro Boskovický zpravodaj za 1. místo v celostátní soutěži „O nejlepší městský zpravodaj 2018“.

Boskovice: Boskovický zpravodaj je nejlepším městským zpravodajem v České republice
Foto: regionboskovicko.cz
Popisek: Boskovice

Šéfredaktor Jaroslav Parma a předseda redakční rady Jaroslav Oldřich převzali ve čtvrtek 4. července ve Velehradě z rukou ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové Diplom pro Boskovický zpravodaj za 1. místo v 8. ročníku celostátní soutěže „O nejlepší městský zpravodaj 2018“.

Tuto soutěž společně pořádají Katedra politologie a evropských studií FF Univerzity Palackého v Olomouci, Civipolis o.p.s., Unives.eu, Angelus Aureus o.p.s., Sdružení místních samospráv ČR v kategoriích nejlepší městský a nejlepší obecní zpravodaj.

Do letošního ročníku bylo přihlášeno celkem 325 zpravodajů. V hlavní kategorii městských zpravodajů se na druhém místě umístily Semilské rozhledy a na třetím místě PRIO – Porubská radnice informuje občany (městský obvod Ostrava Poruba). Kategorii nejlepší obecní zpravodaj vyhrály Bílovice nad Svitavou.

Sedmičlenná porota, ve které byli zástupci vyhlašovatelů a profesionální novináři, zhodnotila přihlášené zpravodaje  nejen po stránce obsahové pestrosti, grafické přehlednosti, ale brala v potaz i celkový dojem zpravodaje.

Předseda poroty Pavel Šaradín prozradil, že Boskovický zpravodaj byl určen na první místo jednoznačně všemi porotci.

Soutěž má podle organizátorů podpořit obce a města v aktivitě, kterou organizátoři považují za velmi důležitou zvláště v době jisté bulvarizace médií. Zpravodaje tak zůstávají věrny původnímu poslání tisku, tedy informování občanů.

Podmínkou účasti v soutěži bylo zaslat dva výtisky dvou různých čísel zpravodaje z roku 2018.

Boskovice se této soutěže zúčastnily poprvé.

Poděkování za tento úspěch zaslouží i redaktorka Ivana Pernicová a  Grafické studio Artron Boskovice, jmenovitě Veronika Holasová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Ryzí zlato v olomoucké podobě jako citová investice

7:37 Olomouc: Ryzí zlato v olomoucké podobě jako citová investice

Česká národní banka vydala zlatou minci v nominální hodnotě 5000 korun s motivy historického jádra O…