Boskovice: Centrum polytechnické výchovy a vzdělávání bylo slavnostně otevřeno

06.09.2019 11:11

Ve čtvrtek 5. 9. 2019 bylo slavnostně otevřeno Centrum polytechnické výchovy a vzdělávání v Boskovicích na ulici Bílkově.

Boskovice: Centrum polytechnické výchovy a vzdělávání bylo slavnostně otevřeno
Foto: regionboskovicko.cz
Popisek: Boskovice

Ve čtvrtek 5. září dopoledne uspořádali k příležitosti slavnostního otevření Centra polytechnické výchovy a  vzdělávání ředitel Základní školy Boskovice Vladimír Ochmanský a místostarosta města Boskovice Lukáš Holík prohlídku pro novináře, při které je seznámili s výhodami i problémy s provozem tohoto zařízení. Vladimír Ochmanský informoval, že není problém ve vyučujících, ale obslužném personálu, díky nevyjasněné situaci ohledně odměňování těchto pracovníků. Lukáš Holík odpověděl novinářům na otázky ohledně financování celé stavby a zdůraznil, že se jedná o stavbu hodnou 21. století. Kromě amfiteátru a venkovních vodních a zelených ploch jsou v centru také 4 učebny rozdělené podle oborů učiva na biologickou laboratoř, dílnu drobných řemesel, kovo, dřevo a elektrodílnu a technologickou učebnu. Centrum bude sloužit nejen Základní škole Boskovice, ale i základním školám v okolí a po vyučování i zájemcům z řad veřejnosti. Vstup pro veřejnost ale bude teprve upraven provozním řádem, který se bude v brzké době schvalovat.

Odpoledne proběhlo slavnostní oficiální otevření. Nové centrum si přišlo prohlédnout mnoho zájemců z řad veřejnosti, v novém centru je přivítali místostarosta Lukáš Holík, ředitel školy Vladimír Ochmanský a zástupkyně ředitele Blanka Bohatcová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…