Brno: Čtyřicítka školáků uspěla v dopravním testu

05.04.2017 7:29

Vyhodnocení desátého ročníku dopravní akce Bezpečné Vánoce se uskuteční ve čtvrtek 6. dubna od 16 hodin ve Sněmovním sále Nové radnice. Ocenění obdrží 41 žáků 4. až 7. tříd brněnských základních škol, kteří správně vyplnili ve vánočním období dopravní test.

Brno: Čtyřicítka školáků uspěla v dopravním testu
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Celkem test odeslalo 1 298 dívek a chlapců ze 17 brněnských škol.

„Na rozdíl od testů předcházejících ročníků byl tento obtížnější, neboť u některých z celkem dvaceti otázek bylo možné více správných odpovědí,“ uvedl Pavel Čížek z Asociace pro mládež, vědu a techniku ČR , která spolu Odborem dopravy brněnského magistrátu akci organizovala.

Autoři správně vyplněného testu obdrží drobné upomínkové předměty. Ze 41 žáků vylosuje zástupce města 10 dětí, které převezmou zajímavé ceny.

Spolu s dvacítkou otázek pro děti test obsahoval i deset nesoutěžních otázek pro rodiče, jejichž odpovědi se však do hodnocení nezapočítávaly. Jejich účelem bylo připomenout dospělým důležité informace týkající se pravidel bezpečnosti silničního provozu. Do akce se tak během Vánoc mohla zapojit celá rodina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

7:37 Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

V sobotu 18. května na cyklostezce mezi Městem Touškovem a Kozolupy vyvrcholí projekt DEKA pro Hospi…