Brno: Family Point a Senior Point na Okružní

24.04.2017 6:33

Počátkem června bude v klubovně městské části Brno-sever zahájen provoz Family Pointu a Senior Pointu.

Brno: Family Point a Senior Point na Okružní
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Rada městské části Brno-sever na své schůzi 20. dubna schválila zřízení základního místa Family Point místo pro rodinu a kontaktního místa Senior Point v budově klubovny městské části na Okružní 21. Radní zároveň schválili uzavření příslušných smluv s držiteli ochranných známek k těmto projektům, Centrem pro rodinu a sociální péči, respektive obecně prospěšnou společností Společně.

Family Point je bezbariérové místo přátelské rodině, které umožňuje pečovat o malé děti a získávat informace pro podporu rodinného života. Síť Senior Pointů si zase klade za cíl podpořit aktivní život seniorů, kteří zde získávají třeba informace z oblasti sociální a bytové problematiky, bezpečnosti, prevence nebo možností volnočasových aktivit.

Ve speciálně zařízené místnosti v přízemí klubovny městské části, jejíž interiér byl nedávno zrekonstruován, bude rodinám s dětmi a seniorům k dispozici mimo jiné kuchyňka a počítač s přístupem na internet. Se zahájením provozu Family Pointu a Senior Pointu na Okružní 21 se počítá 6. června. Otevřeno bude ve všední dny od 8:30 do 17 hodin.

Aktivitu městské části Brno-sever v oblasti prorodinné politiky dokládá také udělení certifikátu Audit Family Friendly Community, který bude předán v polovině května. Brno-sever patří jako jediná městská část mezi sedm obcí, které se v roce 2016 zapojily do pilotní fáze tohoto projektu v Jihomoravském kraji a v České republice vůbec. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…