Brno: Město se chystá rekonstruovat chátrající bytové domy

22.09.2016 13:45

Rada města Brna dnes schválila záměr celkové rekonstrukce dvou bytových domů na ulici Cejl a jednoho domu na ulici Mostecké. V rámci podpory uchování a postupné regenerace stávajícího bytového fondu získá město Brno nové byty, které budou složit především seniorům a mladým lidem.

Brno: Město se chystá rekonstruovat chátrající bytové domy
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

„První bytové domy určené k rekonstrukci poslouží především těm, kteří to potřebují. Bytová problematika se dnes dotýká především mladých lidí a seniorů, kteří si mnohdy nejsou schopni sami obstarat bydlení. Pro tyto občany by byly vyčleněny nové byty na ulici Cejl a Mostecká v námi opravených bytových domech,“ okomentoval chystané rekonstrukce 1. náměstek primátora Petr Hladík.

Po rekonstrukci budov na ulici Cejl by zde mohlo vzniknout až 45 bytů pro seniory a 2 nebytové prostory. Původně stavby disponovaly 36 bytovými jednotkami. Navýšení by se dosáhlo úpravou sklepních prostor a rekonstrukcí stávající půdy, kde by vzniklo obytné podkroví. Byty jsou zde navrhovány v dispozicích 1+kk a 2+kk. Předběžné náklady na opravy dvou domů na ulici Cejl jsou vyčísleny na 77 milionů Kč.

Studie plánované rekonstrukce domu na ulici Mostecká navrhuje možnost vytvoření 20– 23 bytových jednotek o velikostech 1+kk až 3+kk, z toho 4 ve dvorní přístavbě. Momentálně je dům rozdělen na 12 menších bytových jednotek. Pomocí nástavby a přístavby by se tak zvětšila obyvatelná plocha a počet bytů v objektu. Náklady na tuto rekonstrukci by dosahovaly 23 milionů Kč.

Město Brno plánuje v příštích letech rekonstrukci dalších nevyužívaných a chátrajících budov např. v lokalitách Hybešova, Milady Horákové, Valchařská apod. Záměrem je udržení kvalitního bytového fondu a pomoc potřebným skupinám obyvatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…