Brno: Mláďata v zoo poznávají svět

02.08.2015 8:33

Léto je pro chovatele brněnské zoo zatím velmi úspěšné. Narodila se hned tři mláďata surikat, přičemž v dnešních dnech už opouští noru a prozkoumávají vnitřní expozici. A v červnu také absolvovala první veterinární prohlídku mladá vlčice, která se narodila v květnu.

Brno: Mláďata v zoo poznávají svět
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

„Podařilo se nám získat mladého vlčího samce z Dánska, který vytvořil se dvěma samicemi z brněnského odchovu chovnou skupinu. Letos v květnu se narodila tři mláďata,“ říká mluvčí brněnské zoo Monika Brindzáková. „Matka byla prvorodička, což vždycky znamená komplikace. Často nepřežije žádné mládě. V této souvislosti jsme velmi rádi za to jedno,“ vysvětluje.

U surikat je situace růžovější. „Naše letošní trojčata, ze kterých máme velkou radost, otevřela oči po dvou týdnech od narození,“ říká chovatel Milan Šebesta. Skupina nyní čítá dva samečky, samičku a mláďata. „Mluví se u nich německy. Dospělé surikaty pochází z Rakouska a Německa,“ usmívá se Brindzáková.

Surikaty patří mezi nejlepší „kopáče“ na světě. Ve volné přírodě může mít jejich podzemní království až devadesát východů, sahat do hloubky 2 metrů a pokrývat plochu mnoha set metrů čtverečních. Dospělá surikata dovede během jedné sekundy odházet tolik písku, kolik sama váží.

Více informací najdete na www.zoobrno.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…