Brno: Na ulici Sýpka vyroste nová školka

19.09.2017 21:12

Rada města Brna schválila zadání výběrového řízení na zhotovitele nové budovy mateřské školy na ulici Sýpka v městské části Brno-sever. Mateřská škola zde fungovala do roku 2011, pak však musela být kvůli havarijnímu statickému stavu zavřena.

Brno: Na ulici Sýpka vyroste nová školka
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

„Město tímto způsobem pokračuje v systematickém řešení kapacity mateřských škol a v tomto případě také splácí dlouholetý dluh městské části Brno-sever, kde tato školka již několik let chybí. Ukázalo se, že opravovat původní budovu by nebylo efektivní, rozhodli jsme se proto pro stavbu budovy nové,“ uvedl 1. náměstek primátora pro oblast školství Petr Hladík.

„Předmětem zakázky je demolice původní budovy a stavba školky nové. Dvoupodlažní novostavba školky bude mít tři třídy, potřebné kancelářské a sociální zázemí a provoz kuchyně. Revitalizována bude také zahrada. Ve výběrovém řízení budeme brát ohled nejen na nabídnutou cenu, ale i na rychlost, se kterou bude zhotovitel schopen stavbu dokončit,“ upřesnil náměstek primátora Richard Mrázek.

Předpokládaná hodnota zakázky je 44,6 milionů korun bez DPH, projekt bude spolufinancován z Evropské unie (výše dotace 90 % z uznatelných nákladů).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…