Brno: Při Bieblově ulici v Černých Polích vzniknou dvě atraktivní volnočasové plochy

08.04.2017 15:40

Rada městské části Brno-sever na své schůzi 5. dubna vybrala zhotovitele obnovy veřejného prostoru i rekonstrukce hřiště při ulici Bieblova. Obě zakázky získala s nejnižší nabídnutou cenou firma SKYSCRAPER spol. s r. o.

Brno: Při Bieblově ulici v Černých Polích vzniknou dvě atraktivní volnočasové plochy
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Obě plochy, kterých se úpravy dotknou, se nacházejí v sousedství panelového domu na adrese Bieblova 22. K obnově veřejného prostoru dojde na východní straně tohoto domu, v místech, kde do svého odstranění v loňském roce stála nevyužívaná stará kašna. Tu v následujících dnech nahradí jiný vodní prvek, kterým budou takzvaná mlžítka, vhodná pro osvěžení v parných letních dnech. Na tomto prostranství bude vybudováno také dětské hřiště s pískovištěm, několika herními prvky a s pódiem. Vše bude doplněno mobiliářem jako klasické lavičky či odpadkové koše nebo méně tradiční otočné lavice nebo sedací sety. Dojde také k úpravám povrchu a k sadovým úpravám. Mimo jiné bude vykácena většina stávajících starých a nemocných stromů, které budou nahrazeny novými, obnoveny budou i keře včetně výsadby živého plotu u dětského hřiště.

Druhá řešená plocha se nachází u víceúčelového sportovního hřiště jihozápadně od objektu Bieblova 22. Vedle tohoto hřiště jsou staré betonové pingpongové stoly a travou zarostlé zbytky někdejšího asfaltového hřiště. Po jejich odstranění bude celý prostor obkroužen asfaltovou dráhou pro in-line bruslení. Uvnitř ní se bude nacházet jednak stávající víceúčelové sportoviště, v uvolněném prostoru vedle něj potom částečně zatravněné ostrůvky s cvičebními prvky. Opět nebudou chybět lavičky, tato plocha navíc bude nově doplněna o 20 stromů.

S realizací bude v obou případech započato přibližně počátkem května, po podepsání smlouvy se zhotovitelem. Nejzazším termínem dokončení je konec září, dá se ale předpokládat kratší doba. Náklady včetně DPH dosáhnou v případě obnovy veřejného prostoru 4 170 000 Kč a v případě rekonstrukce hřiště 2 860 000 Kč. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíčkův Brod: Od nového roku se změní systém platby za popelnice

22:05 Havlíčkův Brod: Od nového roku se změní systém platby za popelnice

Zastupitelstvo města Havlíčkův Brod schválilo dvě obecně závazné vyhlášky města, které se vztahují k…