Brno: Primátor přivítal malé Čechy narozené v Belgii

27.05.2016 16:19

Padesátce občánků České republiky narozených loni v Belgii předal brněnský primátor Petr Vokřál pamětní listy, plyšové krokodýly a pražské stříbrné groše z doby Václava II. Slavnost se uskutečnila ve čtvrtek v Královském loutkovém divadle Peruchet v Bruselu.

Brno: Primátor přivítal malé Čechy narozené v Belgii
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

„Je zcela přirozené, že si Češi v zahraničí budují své rodinné zázemí a že jeho nejmilejší součástí se nepochybně stávají nově narození potomci. Tito novorozenci jsou pak ze zákona zapsáni na zvláštní matrice, která sídlí v Brně,“ zdůraznil primátor.

Loni bylo do evidence obyvatel ČR prostřednictvím konzulárního Velvyslanectví ČR v Bruselu zapsáno 102 dětí. Zvláštní matrika v Brně eviduje ročně přes 10 000 nových občanů ČR narozených či již určitou dobu žijících v zahraničí. V tomto počtu jsou spolu s novorozenci všechny věkové kategorie včetně dospělých.

Představitelé Brna vítají nové občánky v Belgii pravidelně od roku 2008, neboť v Bruselu sídlí část vrcholných institucí EU.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…