Brno: Projekt Senior akademie byl oceněn jako nejlepší v ČR

14.01.2012 15:28

Město Brno zvítězilo v prvním ročníku soutěže o „Nejlepší preventivní projekt krajů, měst a obcí“ vyhlášené na téma „Prevence kriminality páchané na seniorech“.

Brno: Projekt Senior akademie byl oceněn jako nejlepší v ČR
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Brněnský projekt „Senior akademie“ zvítězil mezi dalšími dvanácti projekty. Jedná se o mimořádný úspěch v soutěži, kterou vyhlásilo Ministerstvo vnitra ČR.  Město Brno přihlásilo hned dva projekty: „Senior akademii“, realizovanou již 6. rokem Městskou policií Brno, a „Senioři sobě“ Policie ČR JmK. Realizátorem vítězného projektu je Městská policie Brno.

Slavnostního předání ceny za prevenci kriminality z rukou ředitelky Odboru prevence kriminality MV ČR Mgr. Jitky Gjuričové se dne 10. ledna 2012 v Praze zúčastnili ředitel Městské policie Brno Jaroslav Přikryl a Vladimír Adam, vedoucí úseku sociálně-kulturního MMB. Projekt Senior akademie je součástí Městského programu prevence kriminality.

„V ostré konkurenci jsme zvítězili díky výjimečnému a originálnímu projektu se zaměřením na cílovou skupinu seniorů a jejich celoživotní vzdělávání v oblasti kriminálních, pořádkových, dopravních a požárních rizik. Senior akademie si za dobu svého trvání již našla stálé místo a své příznivce a zcela jistě pomáhá snižovat kriminalitu ve městě Brně,“ uvedl primátor statutárního města Brna a vrchní velitel MP Brno Roman Onderka.

Co je Senior akademie?

Senior akademie (studijního programu celoživotního vzdělávání) se již zúčastnilo více než 1 000 posluchačů-seniorů z Brna a postupně i z jiných obcí. Přednášky, semináře, cvičení a exkurze jsou zaměřeny nejen na možnosti ochrany a obrany před trestnou činností, ale i na další problematiku, včetně ochrany spotřebitele, počítačové kriminality, dopravních a požárních rizik atd.

Finanční náklady projektu

Celkové finanční náklady na šest ročníků Senior akademie jsou cca 1 120 000 Kč, MV ČR prostřednictvím Republikového výboru pro prevenci kriminality poskytlo státní účelovou dotaci 185 000 Kč, téměř 600 000 Kč bylo vyčleněno z prostředků statutárního města Brna, které jsou určeny na prevenci kriminality, a další finanční prostředky byly získány z rozpočtu Jihomoravského kraje a Městské policie Brno. V rámci celé ČR je tento projekt považován za zcela výjimečný, originální a pro cílovou skupinu – rizikovou skupinu obyvatel seniorů – za velmi užitečný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…