Brno: Rekonstrukce polikliniky Zahradníkova pokračuje, vznikne zde i dětská skupina

21.10.2016 15:48

Město Brno zřídí od ledna příštího roku dětskou skupinu na poliklinice Zahradníkova. Dětská skupina o kapacitě 24 míst bude vybudována na ulici Nerudově 9, která je součástí objektů polikliniky. V návaznosti na tento projekt Rada města Brna schválila i další pokračování rekonstrukce, v níž jsou zahrnuty opravy vnitrobloku, který bude sloužit jako dětské hřiště.

Brno: Rekonstrukce polikliniky Zahradníkova pokračuje, vznikne zde i dětská skupina
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„Projektem dětské skupiny se snažíme podpořit prorodinnou politiku ve městě Brně. Souvisí s tím i vznik několika zkrácených pracovních úvazků. Primárně jsou místa určena pro děti zaměstnanců Magistrátu města Brna, zdravotnického zařízení na Zahradníkově a Městské policie Brno. Pokud se však kapacita nenaplní, mohou služeb dětské skupiny využít i další občané města,“ přiblížil fungování dětské skupiny 1. náměstek primátora Petr Hladík.

O děti v rozmezí od jednoho do čtyř let se budou starat čtyři kvalifikované vychovatelky. V zařízení tedy bude zajištěna kvalitní péče. Zázemí dětské skupiny budou představovat tři místnosti – herna, klidová místnost a kuchyňka s jídelnou.

Výše poplatku za pobyt dítěte v dětské skupině je stanovena paušálně na 1000 Kč měsíčně při celodenním pobytu a na 500 Kč při půldenním pobytu.

Celkové náklady projektu jsou 7,25 milionu Kč, z nichž téměř 5,2 milionu tvoří dotace z Evropského sociálního fondu.

V rámci rekonstrukcí probíhajících v objektu polikliniky byla schválena revitalizace vnitrobloku mezi objekty Zahradníkova 6 a Nerudova 7 včetně vybavení venkovního prostoru herními prvky. Z důvodů zajištění bezpečnosti hrajících si dětí budou také rekonstruovány fasády domů ve vnitrobloku včetně výměny oken.  Na revitalizaci vnitrobloku byla vyčleněna částka 15 milionů Kč.

Rekonstrukce objektu probíhá postupně od roku 2009. Město do letošního roku investovalo 26 milionů Kč. Na Radě města Brna byla dnes schválena aktualizace investičního záměru, která v příštích letech počítá s investicí odhadem 360 milionů Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…