Brno: Strojírenský veletrh bude největší za posledních pět let

01.10.2016 8:32

Na brněnském výstavišti v těchto dnech vrcholí přípravy na 58. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu (MSV). Ten se zde koná od 3. do 7. října spolu s dalšími odbornými veletrhy. Pořadatelé letos očekávají nejrozsáhlejší přehlídku průmyslových odvětví za posledních pět let. Na výstavišti se představí 1700 vystavovatelů z 35 zemí. Polovina z nich je ze zahraničí.

Brno: Strojírenský veletrh bude největší za posledních pět let
Foto: BVV - Výstaviště Brno
Popisek: BVV - Výstaviště Brno

"Je to po dlouhé době první strojírenský veletrh, kdy je hlavním akcionářem brněnského výstaviště město Brno. Na přelomu loňského a letošního roku proběhl podpis smluv o převodu obchodních podílů mezi Messe Düsseldorf a městem Brnem, transakce byla dokončena v jarních měsících," připomněl na dnešní tiskové konferenci před zahájením veletrhů primátor města Brna Petr Vokřál.

V souvislosti s odchodem strategického partnera Messe Düsseldorf podle něj v minulých měsících padala řada dotazů, co bude s veletrhy dále. „My jsme celou dobu říkali, že ze všeho nejhorší je, když strategický partner dva roky zkouší ze společnosti odejít. Vůle po dalším rozvoji totiž po toto období zákonitě není tak velká. Nyní do toho dáváme entusiasmus a know how, který management veletrhů v minulosti získal. A výsledky za loňský i letošní rok ukazují, že Veletrhy Brno dokáží generovat špičkovou kvalitu z hlediska výstavnictví," dodal primátor Petr Vokřál.

Podle generálního ředitele Veletrhů Brno Jiřího Kuliše je letošní MSV důkazem toho, že výstavnictví má svoje místo i v době internetu. „Letošní ročník je nejsilnějším od roku 2008. Setkávání lidí a marketing vytvářený přes osobní setkávání je stále potřeba,“ řekl Jiří Kuliš.

Partnerskou zemí letošního MSV je Čína, která se bude prezentovat v oficiálním „Pavilonu Číny“ v hale A1 a také v pavilonu H. Celková výstavní plocha Číny bude 2.700 – 3.000 m2 s více než 150 vystavovateli a dalšími subjekty, které se na přípravě podílejí. Bude se jednat o největší účast partnerské země v historii MSV. „Víme o tom, že MSV je třetí největším průmyslovým veletrhem v Evropě a největším veletrhem tohoto druhu ve střední Evropě. Účast na tomto veletrhu je pro nás velmi důležitá,“ uvedl Wang Rui z Čínské komory pro mezinárodní obchod.

Při návštěvě veletrhů si však na své přijdou nejen odborníci. Vystavovatelé představí například nejsilnějšího robota na světě, expozici 3D tisku či čínskou ponorku připravenou potopit se na dno Mariánského příkopu či simulátor rychlovlaku. Konat se zde bude také veletrh pracovních příležitostí.

Podrobné informace o programu Mezinárodního strojírenského veletrhu naleznete na stránkách BVV. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…