Brno: V Kníničkách vznikne domov pro tři desítky seniorů

19.04.2018 12:01

Devatenáct bytů pro zhruba třicet dva seniorů vyroste v Kníničkách na místě bývalého areálu VUT. Rada města Brna dnes schválila záměr jeho výstavby a pro zpracování projektové dokumentace vybrala nabídku Ing. Michala Palaščáka.

Brno: V Kníničkách vznikne domov pro tři desítky seniorů
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Kníničská lokalita Dolní Louky bude po zbourání bývalého areálu VUT nově využita podle objemové zastavovací studie ateliéru Chybík + Kryštof associated architects. „Vznikne na ní domov pro seniory, mateřská škola a ParaCENTRUM Fenix,“ uvedl první náměstek primátora Petr Hladík.

Dům pro seniory je navržen v podobě dvou dvoupodlažních objektů. Uvnitř budou jedno- a dvoupokojové byty upravené pro komfortní bydlení seniorů i zázemí pro komunitní soužití: společenská místnost s kuchyňkou a WC. Mezi domy vznikne pobytový vnitřní dvůr a jednopodlažní víceúčelový pavilon, který dává příležitost ke konání různých kulturních a společenských akcí nebo jen ke každodennímu setkávání obyvatel. K dispozici budou také podzemní garáže. Celý objekt bude bezbariérový.

„Cena vzejde na základě projektové dokumentace. Předběžné náklady jsou vyčísleny na 52,5 milionů korun. Finance na stavbu máme zajištěny. Půjde-li vše podle plánů, mohli by senioři začít obývat novostavbu před koncem roku 2020,“ doplnil Petr Hladík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…