Brno: V lokalitě Dolní Louky v Kníničkách se připravuje nová zástavba

04.12.2017 10:46

Mateřská škola, dům s pečovatelskou službou a ParaCENTRUM Fenix vzniknou v městské části Kníničky, konkrétně v lokalitě Dolní Louky, kde se nyní bourá bývalý areál VUT. Záměr nové zástavby na svém zasedání doporučilo Radě města Brna schválit minulý týden zastupitelstvo městské části. Ta to dnes svým rozhodnutím potvrdila.

Brno: V lokalitě Dolní Louky v Kníničkách se připravuje nová zástavba
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

„Nyní se začnou zpracovávat projektové dokumentace, termín jejich zhotovení je stanoven na první čtvrtletí roku 2019. Poté by se mohlo začít stavět. Finance máme na všechny tři stavby zajištěny, u školky a ParaCENTRA se bude žádat o dotace. Co se týče pozemku určeného pro stavbu ParaCENTRA, budou město a spolek Fenix jednat o prodeji, aby mohl následně podat žádost o dotace z ITI,“ komentoval první náměstek primátora Petr Hladík.

Objemovou zastavovací studii, kterou si nechalo zpracovat město Brno, vyhotovily 3 architektonické kanceláře. Z těchto byla vybrána studie atelieru CHYBIK+KRISTOF ASSOCIATED ARCHITECTS. V souladu se zadávacími podmínkami vznikne na území trojtřídní mateřská škola s kapacitou 75–81 dětí, doplněná o školní kuchyni a vyhovujícím venkovním prostorem pro pobyt dětí. Budovu stávající mateřské školy využije pro své potřeby městská část. Dále přibude dům s pečovatelskou službou s 20 až 30 bytovými jednotkami a společenskou místností. Všechny byty budou bezbariérově přístupné. Třetím novým objektem bude Paracentrum Fenix.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Dronaři vylepšili aplikaci mapující dopravní nehody, nově ji nasnímají ve 3D

16:09 Plzeň: Dronaři vylepšili aplikaci mapující dopravní nehody, nově ji nasnímají ve 3D

S ještě lepší aplikací, mapující dopravní nehody, přišli plzeňští dronaři. Crash Inspektor, jak se v…