Brno má v kategorii Otevřeno nominaci za participativní rozpočet

09.09.2017 16:58

Až do 15. září může veřejnost hlasovat v soutěži Otevřeno x Zavřeno. Brno bylo veřejností nominováno v pozitivní části soutěže za nejrozsáhlejší projekt participativního rozpočtu v ČR.

Brno má v kategorii Otevřeno nominaci za participativní rozpočet
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Soutěž pořádá Otevřená společnost a v jejím rámci se hodnotí míra otevřenosti státní správy a samosprávy, svobody projevu i nové počiny v oblasti otevřených dat.

V letošním patnáctém ročníku soutěže (více ZDE) prošlo ověřováním 70 nominací z celkem 102 podaných.

Hlasovat (ZDE) lze v kategoriích Otevřeno (Přístup k informacím, Svoboda projevu, Účast na rozhodování a Otevřená data) a v kategoriích Zavřeno (Přístup k informacím, Svoboda projevu).

Bližší informace o brněnském participativním rozpočtu jsou ZDE.

Občané rozhodnou v listopadu

Na začátku roku 2017 Brno odstartovalo první ročník projektu Dáme na vás (více ZDE) , v rámci kterého mohou občané města rozhodovat o části rozpočtu. Pro první ročník participativního rozpočtu vyčlenilo město částku 20 milionů korun.

V listopadu tohoto roku pak občané města v hlasování rozhodnou, které projekty město zrealizuje. Participativní rozpočet, který je jedním z projektů vznikajících v rámci konceptu Chytré Brno, se snaží získat občany města do rozhodování o veřejných financích a podpořit rozvoj občanské společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…