Brno opět podpoří oživení nábřeží brněnských řek

23.10.2017 18:17

Ještě týden, přesně do úterý 31. října 2017, mají lidé a místní spolky možnost podávat žádosti o poskytnutí dotace z rozpočtu města na akce oživující brněnská nábřeží. Také v roce 2018 totiž poběží městský program „Podpora akcí na oživení nábřeží brněnských řek 2018“.

Brno opět podpoří oživení nábřeží brněnských řek
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Cílem programu je podpora projektů, které zvyšují společenské využití nábřeží a poutají zájem lidí o jejich podobu. Podpořeny budou například projekty, které usilují o návrat společenského života zpět k řekám a také cíleně zdůrazňují jejich přírodní a ekologickou hodnotu.

„Chceme motivovat Brňany k zájmu o své nejbližší okolí a prostřednictvím podpory místních spolků pomáhat vytvářet atraktivní a živá nábřeží,“ upřesnil důvody vzniku dotačního programu náměstek primátora Martin Ander. Projekty by měly v rámci přípravy či samotné realizace zapojovat širší veřejnost tak, aby byl podpořen i místní společenský život.

V rámci dotačního programu na podporu oživení nábřeží brněnských řek obdrželo město v letošním roce 2017 celkem 5 žádostí, mezi které byla rozdělena částka v celkové výši 1 134 000 Kč. Město tak podpořilo například festival Překročme řeku, výstavbu nového mola na Svratce v Jundrově či vznik vzdělávacích programů pro školy. 

Podmínky žádostí o poskytnutí dotace na příští rok 2018 jsou zveřejněny na stránkách www.brno.cz/ozp v sekci Dotace. Žádosti mohou být podávány do 31. 10. 2017 na Odbor životního prostředí Magistrátu města Brna. Projekty musejí být realizovány v termínu 1. 1. 2018 – 31. 12. 2018. Maximální výše dotace na jeden projekt je 500 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…