Bruntál: Co se bude demolovat?

14.03.2015 20:36

Zástupci odborné i široké veřejnosti se tento týden setkali s představiteli města a diskutovali na téma eventuální demolice objektů bývalé nemocnice a části areálu v ulici Fügnerově.

Bruntál: Co se bude demolovat?
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Na veřejném projednání prezentovalo své názory bezmála dvacet řečníků, přičemž setkání bylo chvílemi emotivní, zejména v otázce možného zbourání původní nemocniční budovy, kdy zazněla řada nesouhlasných názorů a mimo jiné také myšlenka na uspořádání referenda.

Účastníci se seznámili s možnostmi využití území po případných demolicích, přičemž jedním z požadavků bylo zveřejnění informací z prezentace v Našem domově, kompletní prezentace je publikována také na webových stránkách města www.mubruntal.cz

Zastupitelstvo bude v úterý 14. dubna projednávat přijetí dotace, která by zajistila 85 procent nákladů na demolice v obou lokalitách. Pokud by zastupitelstvo přijetí dotací v obou případech schválilo, musely by demoliční práce proběhnout ještě letos. V opačném případě by město finance nepřijalo a demolice by se za dotační peníze neuskutečnily.

Své stanovisko k zamýšleným demolicím již dříve zaujala komise pro výstavbu, životní prostředí a regeneraci památkové zóny. Komise souhlasila s demolicí objektů v areálu nemocnice a doporučila radě města urychleně řešit smysluplné využití tohoto území pro sociální účely. U záměru bourání části areálu Fügnerovy ulice bylo stanovisko komise rovněž souhlasné, s doporučením urychleně řešit smysluplné využití tohoto území pro zástavbu.

V případě schválení přijetí dotací zastupitelstvem města by byly předmětem demolice ještě v letošním roce vysloužilé budovy v areálu Fügnerovy ulice – s výjimkou fungující prodejny a historické vícepodlažní haly – a dále nevyužívané budovy v areálu nemocnice, tj. původní nemocniční budova s přilehlými objekty a spojovacím krčkem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mubruntal.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…