Bruntál: Noví asistenti prevence kriminality napomohou bezpečnosti ve městě

16.06.2016 21:16

Deset nových asistentů prevence kriminality (APK) plus jeden koordinátor posílí už v následujících týdnech řady Městské policie Bruntál. Město tak navazuje na dosavadní dobrou zkušenost, kdy během posledního roku a půl v Bruntále pomáhali dohlížet na bezpečnost a pořádek čtyři asistenti.

Bruntál: Noví asistenti prevence kriminality napomohou bezpečnosti ve městě
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Na rozdíl od nich nová skupina APK nebude určena především pro působení v takzvaných sociálně vyloučených lokalitách – tedy v západní části města a v ulici U Potoka – ale vyšší početní stav umožní jejich nasazení v různých města.

Zejména tam, kde dochází ke koncentraci lidí, kde může docházet ke konfliktům či přestupkům, ať už se to týká například centra města, sídlišť nebo sportovních hřišť a bezprostředního okolí.

Město na činnost asistentů a koordinátora prevence kriminality získalo prostředky z Evropského sociálního fondu, z něhož budou plně uhrazeny náklady na jejich činnost po dobu tří let od letošního června do konce května 2019.

Asistenti prevence kriminality budou zařazeni u Městské policie Bruntál. Nebudou strážníky, ale budou plnit úkoly, které nejsou dle zákona o obecní policii svěřeny výhradně strážníkům, zejména: podílet se na prevenci kriminality v daných lokalitách, přispívat k ochraně a bezpečnosti osob a majetku, provádět dohled nad dodržováním čistoty na veřejných prostranstvích, přispívat k eliminaci společensky nežádoucího jednání, vyhrocených emocí a podobně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…