Bruntál: Podhorská nemocnice obhájila statut kvalitní nemocnice

17.01.2012 7:32

Podhorská nemocnice, která je součástí skupiny AGEL, obhájila na další tři roky prestižní akreditaci Spojené akreditační komise České republiky.

Bruntál: Podhorská nemocnice obhájila statut kvalitní nemocnice
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Akreditace garantuje špičkovou úroveň péče o klienty, provádění léčebných a ošetřovatelských postupů podle velmi přísných norem vyžadovaných akreditační komisí. Z celkového počtu 190 nemocnic tak Podhorská nemocnice stále patří k více jak čtyřiceti zdravotnickým zařízením zaručujícím pacientům bezpečí a kvalitu.
 
Akreditace byla nemocnici udělena poprvé v roce 2008.Vždy po třech letech se ale provádí takzvaná reakreditace, kdy dané zařízení opět navštíví auditorský tým a posoudí naplňování kritérií, kontinuální zvyšování kvality a bezpečí poskytované péče. "V našem zdravotnickém zařízení byl proveden audit zahrnující provoz jednotlivých lůžkových oddělení i ambulancí včetně vedení zdravotnické dokumentace a chodu celé nemocnice,“ říká manažerka kvality Podhorské nemocnice Bc. Marcela Kadlecová. Podmínky a požadavky pro získání reakreditace jsou přitom velmi přísné. „Potvrdilo se, že naše nemocnice naplňuje požadovaných 74 národních akreditačních standardů,“ doplnila manažerka.

Akreditace je cestou k bezpečí pacientů i zaměstnanců. Tento proces řízení kvality je dlouhodobý a nekončící, probíhá v systematických krocích. Plánovaně probíhá auditní činnost a kontroly zdravotnické dokumentace, kontrolují se nastavené procesy na všech stupních řízení. Reakreditační šetření probíhalo v Podhorské nemocnici po dva dny, kdy akreditační komisaři v zastoupení lékaře, sestry a zdravotního technika zkontrolovali zdravotnické i nezdravotnické provozy, které se podílejí na poskytování péče pacientům. Nemocnice musela během návštěvy Spojené akreditační komise prokázat, že řízení kvality v tříletém období mezi akreditačními šetřeními je funkční a účelné, což doložila konkrétními měřitelnými výsledky průběžně sledovaných parametrů kvality.

„Přípravy na reakreditaci byly náročné. Obhajobou akreditace však naše úsilí o poskytování kvalitní zdravotnické péče rozhodně nekončí, naopak nás zavazuje k dalšímu zlepšování. Celá akreditační příprava je práce týmová, na které se podílejí všichni zaměstnanci. Patří jim tak za jejich úsilí a mimořádné pracovní nasazení velké poděkování," uzavřela Bc. Marcela Kadlecová.

Skutečnost, že si nemocnice zasluhuje prestižní ocenění, potvrdil i pacient Libor Benek: „V nemocnici se léčím po pracovním úrazu. Byl jsem mile překvapen vybavením nemocnice i vstřícností veškerého personálu. Myslím si, že ocenění pro Podhorskou nemocnici je na místě," dodal pacient s úsměvem.

Skupina AGEL převzala obě současná pracoviště Podhorské nemocnice v roce 2005, bruntálská nemocnice byla v konkursu. Od té doby společnost investovala do nákupu nových přístrojů a modernizace nemocnice na 80 milionů korun.

Ing. Hana Szotkowská,
mluvčí holdingu AGEL,

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mubruntal.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …