Bruntál: Schodiště mezi Nerudovu a Okružní bude využitelné i v zimě

16.03.2023 7:34 | Tisková zpráva

Schodiště spojující ulice Nerudovu a Okružní bude možné využívat od příští sezony i v zimním období. Usnesla se tak rada města.

Bruntál: Schodiště mezi Nerudovu a Okružní bude využitelné i v zimě
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Schodiště, zkracující trasu z lokality sídliště Květná do centra města, bývalo na zimu každoročně uzavřeno a v plánu zimní údržby zařazeno do kategorie komunikací, kde se údržba neprovádí po celou dobu zimního období. Zimní údržba by byla na příkrém schodišti komplikovaná, navíc na trase je v bezprostřední blízkosti chodník, který je v zimě udržován a je navržen tak, aby jej mohli využívat také pěší s kočárky nebo lidé se sníženou pohyblivostí.

Pro zřetelnost a jednoznačnost bylo schodiště na každé zimní období od začátku listopadu do konce března osazeno závorami a dodatkovou tabulkou s textem „schody se v zimě neudržují“.

To se od příští zimy změní. Schodiště bude i nadále zahrnuto mezi komunikace bez provádění zimní údržby, ale nebudou zde už instalovány závory a využití schodů bude možné celoročně na vlastní nebezpečí – patřičný text bude uveden na dodatkové tabulce.

Rada města zpřístupnění schodiště schválila na své schůzi ve středu 22. února.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Lazebnický most je otevřen i pro dopravu

16:09 Český Krumlov: Lazebnický most je otevřen i pro dopravu

Minimálně dalších 70 let bude sloužit Lazebnický most, který propojuje centrum Českého Krumlova. Mos…