Bruntál zbourá zchátralé budovy v bývalých kasárnách a zregeneruje nově vzniklá prostranství

31.07.2017 13:05

V listopadu minulého roku schválila Rada města demolici dvou zchátralých objektů v bývalých kasárnách - bývalé ošetřovny na ulici Pěší a holobytů na ulici U Stadionu.

Bruntál zbourá zchátralé budovy v bývalých kasárnách a zregeneruje nově vzniklá prostranství
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Záměrem Města je budovy zbourat v rámci postupného kultivování prostředí v bývalých kasárnách a hlavně předejít možnosti, že by zde v budoucnu vznikla nová ubytovací zařízení.

Obě budovy jsou nevyužívané, vybydlené a v polorozbořeném stavu. Hyzdí své okolí a jsou nebezpečné pro pohyb osob v jejich blízkosti, především dětí.

Město na zbourání těchto ruin získalo dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj z podprogramu „Demolice budov v sociálně vyloučených lokalitách“. Cílem programu je připravit území tak, aby jej bylo možné využít k dalšímu rozvoji a zamezit tak vzniku oblastí se sociálním vyloučením. Z dotačního podprogramu město získá až 80 procent uznatelných nákladů.

Objekty budou zbourány už tento rok. Na ulici U Stadionu vznikne nová oddychová plocha se zelení a lavičkami a na ulici Pěší kromě oddychové plochy s posezením taky štěrková BMX dráha pro děti.

Demolice zchátralých budov a následná regenerace těchto prostranství přispějí k tomu, že bude Bruntál zase o trochu hezčí.

Projekty „Demolice bytového domu na ulici Pěší 1847/2 v Bruntále“ a „Demolice budovy č. p. 1910 – rodinný dům v k. ú. Bruntál-město (HOLOBYTY, ul. U Stadionu, Bruntál)“ jsou realizovány za přispění prostředků státního rozpočtu ČR z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…