Bystřice pod Hostýnem: Setkání v zámeckém parku

26.07.2018 11:30

Bystřice pod Hostýnem slavila 650. výročí svého vzniku. V rámci víkendových oslav se 9. června 2018 uskutečnilo 2. veřejné setkání k projektu „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Bystřice pod Hostýnem“.

Bystřice pod Hostýnem: Setkání v zámeckém parku
Foto: Bystřice pod Hostýnem
Popisek: Bystřice pod Hostýnem

Pro prezentaci dosavadních výsledků procesu komunitního plánování nemohl být vybrán vhodnější termín. Ideální příležitost připomenout všem, kteří vyrazili do ulic, jak je důležité pomáhat sociálně znevýhodněným spoluobčanům. V zámeckém parku koordinátorka projektu, Marcela Porvazníková, připravila pro účastníky oslav opravdu pěkný informační koutek. V něm přehledně představila organizační strukturu komunitního plánování zdejšího ORP a analýzy zachycující současnou situaci v oblasti sociálních služeb.

K nahlédnutí bylo také video a zpráva z úspěšné akce „Projedeme město s vozíčkářem“, kdy byla mapována bezbariérovost vybraných tras, vchodů do institucí a obchodů. Nedílnou součástí veřejného setkání byly panely představující činnost poskytovatelů sociálních služeb, kteří zde působí. Kolemjdoucí tak měli možnost se s nimi seznámit a přímo na místě se na jejich zástupce obrátit s jakýmkoliv dotazem.

Že je Bystřice pod Hostýnem jedním z míst, kde není sociální cítění a snaha pomoci znevýhodněným jen prázdným slovem, dokázali svou přítomností i zástupci vedení města starosta Mgr. Zdeněk Pánek a zejména pak vedoucí sociálního odboru Mgr. Marcela Vegrichtová. I díky jejich podpoře se může síť sociálních služeb v rámci komunitního plánování nadále rozvíjet a pružně reagovat na potřeby těch, kteří pomoc opravdu potřebují.

Projekt „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Bystřice pod Hostýnem“ je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…