Česká Lípa: Město provede rekonstrukci budovy časomíry na stadionu

13.06.2018 7:36

Nevábný a havarijní stav budovy časomíry na Městském stadionu u Ploučnice vezme brzy za své. Radní města schválili zhotovitele stavby a dojde tak k rekonstrukci celého objektu za téměř 5 milionů korun.

Česká Lípa: Město provede rekonstrukci budovy časomíry na stadionu
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Rekonstrukce objektu časomíry, kterou nyní realizujeme, je další významnou etapou postupné revitalizace městského stadionu,“ uvedla starostka města Romana Žatecká.

Celý objekt časomíry byl v roce 2010 zatopen při povodni a od té doby není používán. V objektu jsou nefunkční rozvody technického zařízení budov, a proto je nutná jejich kompletní výměna. Dále je na objektu střešní krytina z pozinkovaného plechu, která je silně zkorodovaná a důsledkem toho je zatékání do části dvoupodlažního objektu.

Součástí plánovaných stavebních úprav, které bude na základě zadání veřejné zakázky realizovat firma Versana, je také demolice chátrajícího přístavku zděné garáže.

„Veškeré práce budou dokončeny nejpozději do konce května příštího roku,“ konstatuje místostarosta Juraj Raninec a dodává: „Součástí projektu je jak celková modernizace interiérů, tak hydroizolace a zateplení objektu včetně střechy a výměny oken a dveří. Dále se tu bude provádět také kompletní výměna ústředního topení, plynovodu, zdravotní technické instalace, elektroinstalace a elektronické komunikace.“

Kromě garáže u časomíry půjde brzy na stadionu k zemi také přízemní montovaný objekt u parkoviště. I ten je ve špatném technickém stavu, a proto město připravuje jeho demolici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blansko: Město vybralo zhotovitele nového krytého bazénu

16:14 Blansko: Město vybralo zhotovitele nového krytého bazénu

Blanenští radní schválili největší zakázku v historii města. Vybrali zhotovitele, který zbourá stáva…