Česká Lípa: Místní referendum bude v lednu

17.12.2017 6:32

Hned na pět otázek budou moci občané České Lípy odpovědět v místním referendu, které se bude konat v neděli 28. 1. 2018 v době od 8 do 18 hodin. Bude to den po případném druhém kole prezidentských voleb. Rozhodlo o tom dnes Zastupitelstvo města.

Česká Lípa: Místní referendum bude v lednu
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Občané budou odpovídat ANO - NE na pět následujících otázek:
 
1. Souhlasíte s tím, aby Město Česká Lípa provedlo zásadní rekonstrukci a přestavbu budovy Jiráskova divadla? 
Stav budovy Jiráskova divadla vyžaduje zásah ze strany města, rekonstrukce je jednou z možností. Zároveň veřejnost vyslovila potřebu důstojného divadelního prostoru ve městě. 
 
2. Souhlasíte s tím, aby Město Česká Lípa vybudovalo moderní, bezbariérovou knihovnu v prostoru tzv. Tilie na Jeřábkově náměstí?
Městská knihovna sídlí v nevyhovujících prostorách, zároveň je v její blízkosti dlouhodobě nevyužitý  prostor v majetku města, který by bylo vhodné smysluplně využít.
 
3. Souhlasíte s tím, aby Město Česká Lípa rozšířilo stávající Sportareál a vybudovalo nerezový venkovní bazén s dohřívanou vodou o ploše 800 m2 v ulici Barvířská? 
Občané nemají možnost venkovního koupání ve městě, rozšířením Sportareálu o venkovní nerezový bazén dosáhneme další možnosti sportu a rekreace. Stavba bazénu nevylučuje další investice v rekreačním areálu Dubice.
 
4. Souhlasíte s tím, aby město Česká Lípa vykoupilo od stávajícího vlastníka zbytek vyhořelého tzv. Kounicova domu v Berkově ulici a investovalo do jeho obnovy?
Vlastník nabízí vyhořelý objekt městu, koupě a následná rekonstrukce jsou významnou investicí, která zatíží rozpočet města. Budoucí využití budovy zatím není jasné.
 
5. Souhlasíte s tím, aby město koupilo bývalou rozhlednu Štěpánka na Špičáku a přilehlé pozemky? 
Ve veřejnosti rezonuje snaha získat objekt do majetku města a využívat ho dále jako rozhlednu. Vlastník nabízí objekt městu, koupě a údržba jsou významnou investicí, která zatíží rozpočet města. 
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.