Česká Lípa: O úklid komunikací a zastávek se bude soutěžit

07.05.2017 6:30

Čtyřletá rámcová smlouva s firmou AVE CZ odpadové hospodářství, s.r.o. na čištění města Česká Lípa 31. prosince končí. Proto dubnová rada města schválila zadávací podmínky pro novou veřejnou zakázku.

Česká Lípa: O úklid komunikací a zastávek se bude soutěžit
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Po několika mírných zimách letos přišly mrazy i sníh a s rychlým a kvalitním úklidem chodníků a komunikací ve městě jsme nebyli spokojeni. Proto jsme zadávací podmínky pro veřejnou zakázku „Čištění a zimní údržba komunikací a úklid a opravy zastávek“ postavili  jinak,“ říká místostarosta Juraj Raninec.

„Během tří kontrolních dnů jsme se zaměřili na úklid komunikací, chodníků, autobusových zastávek, křížení chodníků a komunikací atd. Zajímal nás posyp chodníků a odstraňování ledu. Reagovali jsme na nedostatky, na místě jsme firmě AVE CZ jasně vysvětlili, jak má městem požadovaný úklid vypadat. V březnu jsme pak kontrolovali úklid posypového materiálu po zimě. Konstatovali jsme, že úklid města musí být pružný a efektivní,“ doplňuje starostka Romana Žatecká.

Firma, která vzejde z otevřeného řízení, bude na jaře, v létě a na podzim čistit komunikace, tj. vozovky, chodníky, parkoviště, lávky, schodiště, mosty, podchody apod., čistit chodníky od psích exkrementů, likvidovat ekologické havárie na komunikacích – např. únik olejů, nafty, chemických látek apod. a bude blokově čistit. V zimě bude dodavatelská firma udržovat komunikace sjízdné a odvážet sníh. Dále bude uklízet a opravovat informační tabule a autobusové zastávky včetně výměny rozbitých skel, nátěru plechování, mytí skel apod.

Město navíc bude zřizovat vlastní skupinu jedenácti pracovníků, kteří zajistí rychlou reakci při údržbě zeleně, při sněhové kalamitě či svážení odpadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Město získalo certifikát energetického managementu

16:09 Litoměřice: Město získalo certifikát energetického managementu

Město Litoměřice včetně jeho příspěvkových organizací úspěšně dokončilo proces zavedení energetickéh…