Česká Lípa: Rozšíření osvětlení přispěje k větší bezpečnosti

04.05.2017 19:02

Bezpečnost obyvatel města zvýší rozšíření veřejného osvětlení ve čtyřech lokalitách České Lípy a nasvícení osmi přechodů pro chodce.

Česká Lípa: Rozšíření osvětlení přispěje k větší bezpečnosti
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Město reaguje na opakované požadavky občanů i Policie ČR na zvýšení bezpečnosti chodců na frekventovaných přechodech pro chodce. Dále chceme rozšířit veřejné osvětlení v lokalitách, kde dosud toto osvětlení chybí nebo jeho kapacita není dostatečná,“ říká místostarosta Juraj Raninec.

Rozšíření veřejného osvětlení ve čtyřech lokalitách v České Lípě provede za milion korun firma Otto Žítek – elektro-osvětlení ELOS. Jedná se o lokality v části ul. Okružní v délce cca 240 m, v ul. Lužické v délce cca 40 m, v lokalitě Manušice v délce cca 100 m a na Ladech v délce cca 140 m. Akce má být ukončena do 30. listopadu 2017.

Další milion korun půjde na nasvícení osmi přechodů pro chodce. Jedná se o dva přechody na ul. Okružní, dále pak po jednom přechodu na ul. Mariánské, ul. Havířské, na ul. Pivovarské, na ul. Liberecké, na ul. Zhořelecké a ul. Českokamenické. Tato akce, na kterou byly v dubnu radou města schváleny zadávací podmínky pro veřejnou zakázku, by měla být realizována do 20. prosince tohoto roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…