Česká Lípa: S obchvatem se nic nemění, stavět se začne nejdřív v roce 2020

28.09.2018 17:58

Termín začátku výstavby obchvatu se nemění, bude to pravděpodobně rok 2020. Potvrdil to na jednání v České Lípě ředitel správy ŘSD Liberec Jan Wohlmuth. Stejně mluvil i na nedávné druhé návštěvě České Lípy ministr dopravy Dan Ťok.

Česká Lípa: S obchvatem se nic nemění, stavět se začne nejdřív v roce 2020
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Na obchvatu se střídají premiéři, ministři a senátoři, ale pořád se tu děje jedno velké NIC. Obchvat se nestaví, a to ani poté, co před několika měsíci s premiérem Babišem a ředitelem ŘSD za všeobecného veselí podepsali petici za jeho dostavbu,“ říká starostka Romana Žatecká.

Ještě na jaře to vypadalo, že pokud by v přípravné fázi šlo vše dobře, tak podle sdělení ŘSD Liberec, by mohli získat stavební povolení v roce 2019 a stavba mohla začít. Práce na přípravě se ale evidentně nijak razantně nepohnuly, takže se odhad prvního kopnutí do země posunul až na rok 2020. „Když teď v září ministr dopravy slavnostně prohlásí, že není třeba dělat EIA, je to hodně stará novinka – to jsme už věděli v březnu. Jisté je jen jedno: obchvat stále slouží jako nosnice předvolebních slibů, střídají se tu kandidáti, jak figurky na orloji. Petice nepetice, ministr neministr, garance negarance, obchvat stále nepokročil ke stavbě,“ poznamenala starostka.

„Obchvat se stavět bude, to je jisté, peníze na něj vyčleněny jsou, to je také jisté. A že státní úředníci mají své postupy, se kterými nic nepohne, je úplně největší jistotou, na kterou nemá vliv ani tisíc podepsaných petic kýmkoli,“ dodává místostarosta Juraj Raninec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…