Česká Lípa: SVS vymění vodovod a kanalizaci v Lukostřelecké ulici

10.07.2019 12:26

318 metrů poruchového vodovodu v Lukostřelecké ulici na Kopečku v České Lípě a 219 metrů popraskané kanalizace zrekonstruuje v letošním roce Severočeská vodárenská společnost (SVS). Na poruchové sítě je napojených více než 100 obyvatel.

Česká Lípa: SVS vymění vodovod a kanalizaci v Lukostřelecké ulici
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

V uvedené lokalitě se nachází vodovodní řad z polyetylenu DN 110 mm z roku 1975. Potrubí je provedeno z nekvalitního materiálu a je značně poruchové, celkem již SVS řešila 16 poruch. V navazující boční uličce je rovněž potrubí ze stejného nekvalitního materiálu v délce 90 metrů, na které bylo doposud odstraněno již 18 poruch. Kanalizaci zde tvoří úsek potrubí z kameniny DN 200, dále úsek v profilu DN 250 rovněž z kameniny, a úsek ze železobetonu DN 700. Stoka je popraskaná, chybějí části stěn, jsou poškozená dna v šachtách, a posunuté spoje. Z uvedených důvodů rozhodla SVS o provedení rekonstrukce.

Předmětem stavby je rekonstrukce vodovodu v délce 318 metrů a kanalizace v délce 219 metrů. Pro novou kanalizaci bude použito potrubí z kameninových trub hrdlových DN 600 a 300, zároveň budou vyměněny revizní šachty za betonové prefabrikáty. Stávající funkční přípojky a propoje do kanalizace budou zachovány a přepojeny. Dále dojde k rekonstrukci vodovodního řadu, nové vodovodní potrubí bude z vysokohustotního polyetylenu průměru d110 a d90 mm. Stávající vodovodní přípojky a propoje budou při rekonstrukci zachovány a přepojeny na nové potrubí.

Investorem stavby je SVS, vlastní stavební práce začnou v polovině července. Dle smlouvy o dílo má být stavba dokončena nejpozději sedm měsíců od předání staveniště, tj. do 11. ledna 2020. Je to jedna ze staveb z oblasti obnovy majetku pro okres Česká Lípa, kde SVS pro rok 2019 naplánovala celkem 29 staveb k obnově majetku i strategických (vyvolaných legislativou), a to o celkovém objemu investic téměř 103 mil. korun bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Louny sečou trávu způsobem šetrnějším k životnímu prostředí

10:04 Louny sečou trávu způsobem šetrnějším k životnímu prostředí

Jak pomoci k zadržení vody v půdě a v boji se suchem, je otázkou a pro města naléhavou výzvou. Kvůli…