Česká Lípa navrhla kandidáta do představenstva Severočeské vodárenské společnosti

27.04.2017 19:05

Město Česká Lípa nominovalo svého zástupce do představenstva firmy Severočeská vodárenská společnost a.s., protože chce, aby zájmy občanů byly výrazně více hájeny.

Česká Lípa navrhla kandidáta do představenstva Severočeské vodárenské společnosti
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Zastupitelé města včera schválili Petra Skokana jako kandidáta na člena představenstva za Hanu Moudrou, které v červnu končí čtyřleté funkční období.

V roce 2016 proinvestovala SVS a.s. v okrese Česká Lípa 158 mil. Kč. V roce 2017 to bude 108 mil. Kč, ale jen jedna stavba v České Lípě, a to rekonstrukce vodovodu v ul. B. Němcové. „Pro město Česká Lípa je např. prioritou rekonstrukce vodovodního řadu na sídlišti Sever, kde už několik let každý rok praská potrubí. Rekonstrukci město požaduje od ledna 2015, přesto ji má SVS a.s. v plánu až na rok 2018. Vzhledem k tomu, kolik občané za vodu platí, je takový termín neúnosný. Proto chceme mít v představenstvu někoho, kdo bude mít o potřeby našeho regionu větší zájem,“ uvádí starostka Romana Žatecká. 

Petr Skokan, zastupitel města Česká Lípa, zastupoval města a obce v SVS a.s. více než 12 let, a to v letech 2001 až 2013. Za dobu jeho působení v představenstvu této firmy se vystavěly vodovody, kanalizace, čistírny, vodárny a úpravny vod na mnoha místech našeho regionu, mimo jiné i čistička odpadních vod v České Lípě. Komunální odpadní vody ve městě jsou tak čištěny podle přísných požadavků Evropské unie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…