Česká Lípa pomůže malé Vanese a jejímu tatínkovi

28.08.2018 7:32

Pomoc pro Vanesu a Lukáše je název nové finanční veřejné sbírky, jejíž uspořádání dnes odpoledne odsouhlasili českolipští radní. Výtěžek má pomoci malé Vanese L. a jejímu tatínkovi, který se v liberecké nemocnici zotavuje z tragické dopravní nehody, kde zahynula jeho paní a maminka holčičky. Radní zároveň odsouhlasili pro rodinu finanční dar ve výši 20 tisíc korun, jako okamžitou finanční výpomoc.

Česká Lípa pomůže malé Vanese a jejímu tatínkovi
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Srpnová dopravní nehoda, kde přišlo o život několik mladých lidí, otřásla celou Českou Lípou. Tragédie je o to strašnější, že jedné malé holčice se už nikdy domů nevrátí její maminka a tatínek, který nehodu přežil, leží ve vážném zdravotním stavu v nemocnici. Radním jsme proto předložili návrh, aby naše město pro oba uspořádalo veřejnou sbírku, kterou této českolipské rodině v nelehké životní situaci můžeme všichni pomoci alespoň finančně,“ konstatuje starostka Romana Žatecká a zdůrazňuje, že ze strany radnice to však není jediná pomoc.

„Uvědomujeme si, že rodina teď potřebuje i okamžitou finanční pomoc. Kromě sbírky jsme proto na dnešní radě odsouhlasili také dvacetitisícový finanční dar, což je maximum, o jakém ve formě daru může rada rozhodnout. Dalších 60 tisíc korun chceme darovat ještě ze zbylého výtěžku z letošního městského plesu. Návrh na jeho udělení proto předložíme zastupitelstvu na jeho zářijovém zasedání,“ vysvětluje místostarosta Juraj Raninec.

Spuštění veřejné sbírky připravuje správní odbor. O zřízení účtu i umístění kasiček, s nimiž se v rámci sbírky rovněž počítá, bude veřejnost informována prostřednictvím webu města, Městských novin i sociální sítě. „Za každou darovanou korunu předem děkujeme a věříme, že Českolipané Vanesce pomohou,“ uzavírá starostka dnešní rozhodnutí rady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Během městských slavností počítejte s řadou uzavírek

10:28 Děčín: Během městských slavností počítejte s řadou uzavírek

V rámci městských slavností čeká Děčín několik omezení. První z nich hned 17. 5., kdy půjde městem z…