České Budějovice: Dotace podpořila osazení detektorů a kamer

27.11.2019 9:15

České Budějovice obdržely dotaci na realizaci projektu Strategické detektory a kamerový dohledový systém. Pořízení, instalace a uvedení do provozu detekčních a sledovacích telematických zařízení tvoří nezbytný základ pro řízení dopravy.

České Budějovice: Dotace podpořila osazení detektorů a kamer
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Detektory a kamery byly pořízeny pro sledování a optimalizaci dopravy, především pro zlepšení možností dopravně inženýrského vyhodnocování a statistiku a pro potřeby dopravně závislé řízení světelného signalizačního zařízení. Pořídili jsme 14 kamer městského dohledového systému a osazeno bylo celkem 114 silničních strategických detektorů na 36 profilech komunikační sítě na území města,“ popisuje náměstek primátora Viktor Lavička.

Tento telematický systém poskytuje potřebná data, která jsou nezbytná pro optimalizaci řízení dopravy. „Město má nyní poprvé možnost dlouhodobě a komplexně sledovat dění na silnicích. K dispozici máme přesná a aktuální data z mnoha míst komunikační sítě, což umožňuje například rychleji a lépe detekovat dopravní excesy a optimalizovat dopravní proud,“ dodává náměstek Viktor Lavička s tím, že rozpočet akce byl 8,7 milionů korun a přidělená dotace je 6,7 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…