České Budějovice: Město jedná o možné výstavbě atletické haly

05.04.2018 6:33

V úterý 3.dubna 2018 jednal primátor Jiří Svoboda a vedení města se zástupci Českého atletického svazu ČR.

České Budějovice: Město jedná o možné výstavbě atletické haly
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Svaz se totiž na město obrátil s žádostí o vybudování zcela nové kryté atletické haly, která by splňovala požadavky nejen českobudějovických atletů na zajištění tréninkových kapacit i závodů včetně mezinárodních, ale stala by se spádovou i pro část Vysočiny, Západočeského a Středočeského kraje. Nejbližší takové sportovní zařízení je v Praze, Jablonci, Ostravě, staví se v Brně a v Pardubicích.

Bylo dohodnuto, že město prověří možnost umístění stavby na svém katastru, o obsahu jednání bude informovat vedení kraje a Jihočeskou univerzitu. Navazujícího setkání by se pak účastnili zástupci kraje i univerzity a hovořilo by se o dalším možném postupu, dislokaci, financování a dalších otázkách.

„Vedení města se k žádosti svazu postavilo vstřícně a racionálně. Jsme připraveni vytipovat prostor pro budoucí stavbu a po dohodě dalších zúčastněných se finančně podílet na realizaci tohoto koncepčního řešení podpory atletiky v našem městě, Jihočeském kraji a přilehlých spádových oblastech. Pozvali jsme také zástupce atletů ke konzultaci nad projektem nového běžeckého koridoru, který město bude letos stavět u Základní školy Oskara Nedbala,“ uvedl primátor Jiří Svoboda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…