České Budějovice: Na náplavce vzniká nové vývaziště

20.03.2021 6:32

Odbor dopravy a silničního hospodářství magistrátu stanovil přechodnou úpravu provozu na Jiráskově nábřeží a na souběžné cyklostezce na náplavce pro stavbu přístavní hrany.

České Budějovice: Na náplavce vzniká nové vývaziště
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Povodí Vltavy, státní podnik, nyní začal na místě realizovat nové vývaziště, zhotovitelem je VHS – Vodohospodářské stavby, spol. s r. o.

„Nová přístavní hrana bude mít délku asi 260 metrů. Zemina ze stávajícího svahu bude odtěžena a v prostoru za hranou vznikne chodník. Sousední svah bude osetý trávou i keři a jeho součástí budou také pobytové rekreační schody,“ říká primátor Jiří Svoboda.

Důvodem k vybudování nového vývaziště je zvýšená poptávka po krátkodobém a střednědobém stání návštěvníků Budějovic. Dílo pod kavárnou Lanna bude, podle současných smluvních podmínek, ukončeno v září 2021. Cyklostezka zůstane po celou dobu průjezdná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Heulosem ve čtvrtek proběhnou světlušky

13:37 Jihlava: Heulosem ve čtvrtek proběhnou světlušky

Noční běh pro Světlušku se v Jihlavě uskuteční 16. května. Veškerý výtěžek ze startovného půjde proj…