České Budějovice: Petici k dopravě už podepsalo přes pět tisíc lidí

04.10.2018 17:37

Více než pět tisíc osob, přesně 5.316, podepsalo k dnešnímu ránu Petici za okamžité řešení dopravní situace v Českých Budějovicích. Tu připravili kandidáti hnutí PRO Zdraví a Sport a předají ji nově zvoleným zastupitelům města, primátorovi a jeho náměstkům.

České Budějovice: Petici k dopravě už podepsalo přes pět tisíc lidí
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Petici jsme slavnostně podepsali ve čtvrtek 20. září na tiskové konferenci. Hned ten den svůj podpis připojil například i Ladislav Faktor, další kandidát do senátu. Jedná se o téma, které pálí nás všechny,“ uvedla Blanka Jakubcová Sýkorová, kandidátka do senátu za hnutí PRO Zdraví a Sport.

Petice za okamžité řešení dopravní situace v Českých Budějovicích je určena novému vedení města a občané, v ní podepsaní, požadují okamžité zahájení všech prací, které povedou v horizontu čtyř let k vybudování a dokončení obchvatu města, a okamžité zahájení prací na vybudování podzemních parkovišť v centru města. Petici mohou podepsat všichni, kteří se s ní ztotožňují, a to na několika stálých místech v Českých Budějovicích a v tomto týdnu také u hostesek, pohybujících se v centru města.

„Současnou dopravní situaci považujeme za naprosto neúnosnou z několika důvodů: dopravního, kdy městem projíždí mezinárodní doprava a doprava ve městě kolabuje, dále zdravotního, stojící a nastartované automobily devastují zdraví obyvatel města, a lidského, protože současní politici města o problémech jen mluví a nic nedělají,“ uvedl MUDr. Petr Sák, Ph.D. z petičního výboru a lídr kandidátky hnutí Pro zdraví a sport pro komunální volby v Českých Budějovicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Kozlovice čeká generální oprava silnice i chodníků, potrvá od začátku června do konce října

10:28 Přerov: Kozlovice čeká generální oprava silnice i chodníků, potrvá od začátku června do konce října

Bezmála čtyři měsíce bude probíhat rozsáhlá rekonstrukce silnice a chodníků v přerovské místní části…