České Budějovice: Tradiční Podzimní švestkové trhy zahajují ve čtvrtek

10.10.2015 11:40

Při letošních třídenních trzích se představí na náměstí Přemysla Otakara II. ve více než 120 stáncích řada prodejců tradičních českých výrobků a desítky řemeslníků s originálním zbožím, někteří i s předváděním svého řemesla u stánku nebo s dětskou dílničkou, např. sklářská dílna, řezbář, košíkář, ruční tkaní, předení, výroba šperků, drátování a malování keramiky.

České Budějovice: Tradiční Podzimní švestkové trhy zahajují ve čtvrtek
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Na své si přijdou i milovníci švestkových knedlíků a koláčů, které na trhu mohou ochutnat a připomenout si tak tradiční českou pochoutku. Chybět ale nebudou ani stánky s vínem, burčákem či medovinou, horkou čokoládou, karamelem, domácími uzeninami a sýry, v novém se představí i orientální šestimetrová čajovna s posezením a komentovanými rituály. Milovníci kávy mohou ohodnotit tu nejlepší pražírnu, kterých bude proti minulým trhům hned několik. Ve stáncích s občerstvením najdete zabijačkové a grilované speciality, staročeská či vegetariánská jídla.

Rodiče svým potomkům mohou dopřát jízdu na dětském dřevěném kolotoči na kliku. Odvážnější děti asi vyzkoušejí přesnost v dobové střelnici nebo střelbu s kuší na terč. Dětský program obohatí v pátek 9 do 17 hodin velké nafukovací Hopsárium-dráha se šlapacími auty, kde se mohou zdarma svézt nejen děti, ale i jejich rodiče.

Doprovodný program

Švestkové trhy budou doprovázet i čtyři dvouhodinová hudební vystoupení. Ve čtvrtek 15.10. od 15 do 17 hodin vystoupí Kameňáci, v pátek 16.10. od 15 do 17 hodin zahraje Dudlajda, country písně zazní v sobotu od 10 do 12 hodin v podání Country Rebels C.B. a odpoledne můžete od 14 hodin zavzpomínat na hudbu 60. a 70. let se skupinou Gama CB.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.