České Budějovice mají workoutové hřiště

11.08.2018 6:33

V parčíku na levém břehu řeky Malše u cyklostezky pod areálem Policie ČR na Plavské ulici je všem zájemcům k dispozici nové workoutové hřiště.

České Budějovice mají workoutové hřiště
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Jedná se o betonovou desku s gumovými obrubníky o velkosti 65 m2, na níž je položen umělý zelený povrch a instalovány červené a žluté cvičební konstrukce. Ty jsou kovové a umožňují cvičení a posilování s vahou vlastního těla. Jsou tu trojitá bradla, hrazdy v různých výškách, vodorovný žebřík, svislé žebřiny, lomená hrazda, vysuté křídlo coby šikmý žebřík, gymnastické kruhy, pole dance, víceúčelová lavice s bradly a dále šikmá lavice a stepy, což jsou víceúčelové stupínky,“ popisuje náměstek primátora Petr Podhola. Celková cena včetně projektové dokumentace, technického a autorského dozoru je 599.923 korun. „V rámci města je to vůbec první takové hřiště a osobně jsem velice rád, že jsme dokázali takto hmatatelně odpovědět na petici s požadavkem vybudování workoutového hřiště, která celou akci v podstatě odstartovala. Teď jen doufám, že bude sloužit pouze svému účelu, lidé si tam protáhnou svá těla a odolá případným atakům vandalů,“ dodal náměstek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.