Český Těšín: Dopravní hřiště uzavřelo prázdninovou sezónu a teď čeká na školy

02.09.2015 10:00

Dětské dopravní hřiště v ul. Frýdecké v Českém Těšíně se již potřetí o prázdninách otevřelo veřejnosti. Po zbývající část roku je využívají strážníci pro výuku Besip žáků základních škol.

Český Těšín: Dopravní hřiště uzavřelo prázdninovou sezónu a teď čeká na školy
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Letos v létě návštěvnost ovlivnily tropy, i pro studentky, které zde pracují jako dozor, to bylo náročné.

Přes extrémně horké počasí v měsíci červenci využilo hřiště  177 zájemců. V srpnu přišlo celkem 162 osob, z toho bylo 94 dětí a 68 osob jako doprovod. Za poslední 3 dny (pátek až neděle) přišlo 17 dětí a s nimi 11 osob jako doprovod.

Rodiče zde mohli zdarma učit své ratolesti bezpečné jízdy na kole. Nemusí mít ani vlastní výbavu. Zájemci si mohou půjčit kola, koloběžky nebo malé kolo s postranními kolečky a cyklistické přilby, které jsou ve výbavě dopravního hřiště, což většina z nich také využilo.

Dopravní hřiště na zbytek roku neosiří, už  od poloviny září zde začne podzimní kolo výcviku dopravní výchovy pro žáky základních škol, o který je ze strany škol velký zájem. Mnohé děti zde mají ojedinělou možnost si sednout na kolu protože v poslední době přibývá případů, kdy rodiče raději dítěti koupí mobil nebo tablet, než bicykl.

Hřiště je úžasným prostředkem, díky kterému si děti v klidu a bezpečně mohou nacvičit situace na vozovce, seznámit se s dopravními značkami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: V areálu nádraží vyroste unikátní opravárenská hala

19:06 Cheb: V areálu nádraží vyroste unikátní opravárenská hala

V areálu chebského nádraží byla za účasti ministra dopravy Martina Kupky, generálního ředitele Český…