Český Těšín: Každou noc výjezd ke kuřákům

01.07.2017 7:33

Práci městské policie komplikuje nový protikuřácký zákon, který zakázal kouření v restauračních zařízeních. Lidé pak postávají venku a jejich hovor zas rozlaďuje obyvatelé okolních bytů, kteří by chtěli spát při otevřeném okně.

Český Těšín: Každou noc výjezd ke kuřákům
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

„Situace se vyhrocuje s horkým počasím, kdy lidé mají doma otevřené okna a ruší je hovor kuřáků před dveřmi provozoven. Jezdíme každou noc k průměrně čtyřem stížnostem, což nám samozřejmě ubírá síly pro důležitější činnosti,“ uvedl ředitel Městské policie Český Těšín Petr Chroboczek. Dodal, že situace je patová, protože zákazníci před podniky nedělají žádné výtržnosti.

Starosta Vít Slováček uvedl, že se zástupci samospráv právě toho obávali. Také Svaz měst a obcí upozorňoval, že možnosti samospráv, jak regulovat shromažďování kouřících lidí na veřejném prostranství, jsou malé

„Nikdy jsem nekouřil, větší potěšení jsem vždy nacházel ve sportu. Přesto si nemyslím, že má být každé odvětví života regulováno zákonem a zákazem. Lidé, kteří chtějí podnik bez otravného kouře, si již dříve mohli vybírat z nekuřáckých restaurací a dokonce hospod. Těm, kteří chtějí vlastnit začouzenou hospodu nebo do nich chodit, se mělo nechat na výběr. Stížnosti na lidi pokuřující venku pod okny, jsou právě tou slabinou zákona, která nebyla promyšlená, stejné problémy řešili v zahraničí,“ doplnil Vít Slováček.

Pokud jde o dodržování zákazu kouření v restauračních zařízeních a barech českotěšínští strážníci řešili pouze jednu stížnost hosta. Na místě se ukázalo, že šlo o elektronickou cigaretu, na níž se zákon nevztahuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

16:31 Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

Od roku 2009 s daní z nemovitých věcí městské zastupitelstvo nehýbalo. K částečnému navýšení se odho…