Český Těšín: Městská policie se zapojí do celostátní akce Jehla

04.04.2018 12:17

Ve čtvrtek 17. dubna spojí své síly městské policie z 34 měst České republiky a pokusí se vyčistit obce od nebezpečného infekčního materiálu po narkomanech. Do celostátní akce se zapojí stovky strážníků, v Českém Těšíně to bude osm lidí.

Český Těšín: Městská policie se zapojí do celostátní akce Jehla
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Loni v Českém Těšíně během jedné směny strážníci nachodili celkem 65 kilometrů, prolézali známá místa, dětská hřiště, různé úkryty, křoví, a našli celkem 22 stříkaček. „Do celostátní akce se zapojujeme, protože prevence má smysl,“ uvedl ředitel Městské policie Český Těšín Petr Chroboczek.

Letos strážníkům ulehčí práci detektor kovu, který zakoupili z vlastních prostředků na prevenci. „Situace se nijak dramaticky nemění, protože předloni našli 23 stříkaček na 22 místech. Vždy se tedy jednalo o ojedinělé nálezy. Spolupracujeme i s terénní službou Renarkonu,“ uvedl preventista Městské policie Český Těšín Petr Glaic.

Sami infekční materiál nesbírejte!

Pracovníci městské policie vyrazí do terénu vybaveni boxy na infekční materiál, pinzetami, ochrannými rukavicemi. Předcházejí tak nebezpečí, jemuž jsou vystaveny hlavně děti, ale bezpochyby také domácí zvířata. Informace o výskytu narkomanů předávají kriminalistům. Tato zjištění jsou jedním z užitečných vodítek při potírání drogové kriminality.

„Vedle očisty města je smyslem celé akce snížit také riziko šíření nakažlivých onemocnění a pomoci k hlubšímu povědomí o správném chování při nálezu injekční stříkačky. Strážníci proto apelují na veřejnost, aby v případě, že někde naleznou nebo zahlédnou infekční materiál, sami jej z důvodu vlastní bezpečnosti nesbírali, ale zavolali na linku „156“. Městská policie zajistí odborný sběr i jeho následnou likvidaci,“ doplnil Glaic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…