Cheb: Memorandum o společném zájmu

21.05.2018 17:30

Město Cheb se podepsalo pod společné prohlášení měst a obcí, týkající se jednotného postoje v oblasti sociálního vyloučení.

Cheb: Memorandum o společném zájmu
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Starosta města Chebu Zdeněk Hrkal, společně s tajemníkem městského úřadu Václavem Sýkorou, se účastnil setkání k opatření obecné povahy – doplatky na bydlení, které se konalo minulý týden na kladenském magistrátu.

Cílem setkání zástupců měst a obcí bylo zaujmout jednotné stanovisko k podanému senátnímu návrhu u Ústavního soudu na zrušení § 33d zák. č. 111/2006 Sb., o hmotné nouzi v platném znění s jednotně deklarovaným cílem – zachování možnosti pro obce stanovit prostřednictvím opatření obecné povahy oblasti se zvýšeným výskytem sociálně nežádoucích jevů, ve kterých nelze nově přiznávat sociální dávku – doplatek na bydlení.

„Za město Cheb jsem jako jeho statutární zástupce podepsal Memorandum o společném zájmu, jehož cílem je jednotné vyjádření signatářů, že stávající systém sociálních dávek v oblasti podpory pro osoby v hmotné nouzi je neefektivní, demotivující, až nemravný. Zároveň tento neutěšený stav neřeší příčiny sociálního vyloučení. Tímto memorandem se signatáři zavazují, že budou postupovat společně s cílem hájit svá práva na samosprávu, jakož i záležitosti, které jsou v zájmu partnerských obcí a jejich občanů,“ sdělil starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Během městských slavností počítejte s řadou uzavírek

10:28 Děčín: Během městských slavností počítejte s řadou uzavírek

V rámci městských slavností čeká Děčín několik omezení. První z nich hned 17. 5., kdy půjde městem z…