Cheb: Pozorná sousedka poskytla pomoc a útěchu dětem, které zůstaly bez rodičů

17.08.2017 13:47

Starosta přijal na radnici paní Petru Pejsarovou z Chebu za příkladný čin.

Cheb: Pozorná sousedka poskytla pomoc a útěchu dětem, které zůstaly bez rodičů
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Ve večerních hodinách v úterý 1. srpna vyjížděli záchranáři integrovaného záchranného systému k nahlášenému oznámení úniku oxidu uhelnatého. „Maminka i tatínek jsou mrtví. Děti plakaly na chodbě našeho domu v ulici Obětí nacismu,“ sdělila paní Petra Pejsarová, která posléze dětem poskytla zázemí a útěchu.

Po příjezdu policie byli v koupelně bytu nalezeni na zemi ležící žena s mužem v bezvládném stavu. Na místo přivolaní lékaři konstatovali, že u obou jsou zachovány životní funkce a byla jim na místě poskytnuta první pomoc. V koupelně byla zjištěna přítomnost oxidu uhelnatého překračující smrtelnou dávku pro člověka. Děti byly v pořádku a policie kontaktovala příbuzné, kteří si děti převzali do péče. Rodiče byli převezeni do nemocnice k hospitalizaci.

Za tento příkladný čin byla dnes slavnostně přijata v kanceláři starosty paní Petra Pejsarová, která poskytla oběma nezletilým dětem ochranu a zázemí v době, kdy rodiče byli v důsledku otravy plynem převezeni do nemocnice.

„Jsem vždy velmi poctěn, když mohu poděkovat za čin vedoucí k záchraně lidského života, v tomto případě poskytnutí nezbytné pomoci a útěchy malým dětem. Kytička pro paní Pejsarovou je pouze symbolickým poděkováním, ale o to více si tohoto činu vážím, neboť někdy v životě každý z nás potřebuje pomoc toho druhého,“ uvedl starosta města Antonín Jalovec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …