Cheb: Prevencí proti drogám

21.06.2018 13:47 | Zprávy

Aktivisté občanského hnutí Řekni Ne drogám – Řekni Ano životu navštívili Cheb.

Cheb: Prevencí proti drogám
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

16. ročník Cyklo-běhu za ČR bez drog pořádá občanské hnutím Řekni NE drogám - Řekni ANO životu a je v ČR největší protidrogovou vzdělávací akcí spojenou se sportem.

Ve středu aktivisté tohoto hutí navštívili Cheb a na chebské radnici je přijalo vedení města. Debaty se zúčastnil také senátor za Chebsko a Tachovsko Miroslav Nenutil. Sedmým rokem je tato aktivita pod záštitou Senátu Parlamentu ČR.

„Téma drog je tématem velmi živým. Jako letitý pedagog vím, jak lehké je zneužít dětskou naivitu a neznalost toho, co drogy dokáží. Problém vidím také ve lhostejnosti rodičů. Proto jsem svým podpisem podpořil prohlášení o postoji problematiky drog a jsem rád, že se touto otázkou zabývá český parlament. Proto prevenci a vzdělávací programy vítám a iniciativu lidí, kterým není lhostejná budoucnost našich dětí podporuji,“ vyjádřil svůj postoj starosta Zdeněk Hrkal.

Součástí osvěty je i pojízdná velkoplošná obrazovka

V rámci programu proběhnou v chebských školách přednášky. Ve všech navštěvovaných městech probíhají i pouliční vzdělávací akce. Součástí osvěty je i pojízdná velkoplošná obrazovka, na které běží videoklipy s protidrogovou tematikou.

„Celkem za 10 pracovních dní Cyklo-běhu vyškolíme 10 tisíc dětí (dosavadní rekord), ujedeme 1200 km a navštívíme 40 měst Čech a Moravy. To vše s cílem upozornit na to, že i když jako ČR patříme dlouhodobě k zemím s největší mírou zneužívání drog dětmi a dospívajícími, NĚCO SE S TÍM DÁ UDĚLAT! Kvalitní vzdělávání o drogách je účinnou formou protidrogové prevence, které se ale stále nevěnuje dostatek pozornosti,“ sdělil mluvčí projektu Pavel Mudra.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

20:27 Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

S novými závody na kratší vzdálenosti a dalšími novinkami se letos představí Mattoni Půlmaraton Olom…