Cheb: Rekonstrukce komunikací si vyžádají omezení

26.06.2018 10:45

Během letních měsíců proběhnou v Chebu celkové rekonstrukce několika komunikací. Řidiči by se proto měli připravit na dopravní omezení, která si stavební práce vyžádají.

Cheb: Rekonstrukce komunikací si vyžádají omezení
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

„Stav některých ulic ve městě není vůbec dobrý a je třeba je postupně opravit. Bohužel jsou s tím spojené dopravní komplikace. Chtěl bych proto řidiče poprosit o trochu trpělivosti a požádat je, aby v opravovaných lokalitách dodržovali dopravní značení,“ řekl starosta Zdeněk Hrkal.

Hned na začátku července začne celková rekonstrukce Židovské ulice v samotném centru města, která má skončit do půlky října. Během rekonstrukce bude přitom Židovská ulice zcela uzavřena. Z náměstí tak půjde vyjet pouze Kamennou ulicí. Situace v centru bude o to komplikovanější, že po dobu prázdnin bude zcela uzavřena i část Hradební ulice, konkrétně úsek mezi ulicemi Dlouhá a Obrněné brigády, kde bude Chevak rekonstruovat vodovodní řad. „Město využije uzavírky Hradební ulice k rekonstrukci chodníku na straně u 4. ZŠ. Zároveň chceme upravit i zpomalovací retardéry. Nové budou obloukové, tedy pozvolnější, protože ty stávající byly často kritizovány,“ dodal starosta.

V termínu od srpna do listopadu bude probíhat celková rekonstrukce části Valdštejnovy ulice u zimního stadionu. Z důvodu četných stížností občanů na hluk od projíždějících vozidel tady bude kamenná dlažba nahrazena asfaltovým povrchem. Kompletně zrekonstruovány budou rovněž chodníky a veřejné osvětlení i nepřehledná křižovatka s Palackého ulicí.

Celkové opravy povrchů dvou úseků silnic dohromady téměř za 20 milionů korun má v Chebu letos v plánu také Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje. „Jednotlivé akce na sebe budou časově navazovat. Začátkem srpna bude ukončena rekonstrukce splaškové kanalizace v Pivovarské ulici, jejímž investorem je společnost Chevak. Celková oprava povrchu Pivovarské ulice se pak předpokládá v koordinaci s městem v roce 2019. Po ukončení prací v Pivovarské ulici zahájíme začátkem srpna rekonstrukci ulice Pražská v úseku od kruhového objezdu u Tesca až za železniční viadukt. Ta by měla být hotova na přelomu srpna a září. V průběhu září pak bude zahájena rekonstrukce silnice II/214, což je úsek silnice od autosalonu Schönner podél hřbitova až ke kruhovému objezdu na Maškově. Počítáme pouze s částečnými uzavírkami, ale i tak bude průjezd opravovanými úseky ztížený,“ uvedl ředitel Krajské správy a údržby silnic Karlovarského kraje Jan Lichtneger.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…