Cheb: Stipendium jako motivační prvek

11.12.2017 11:30

Děkan chebské Fakulty ekonomická Západočeské univerzity v Plzni Miroslav Plevný dnes společně se starostou města Antonínem Jalovcem udělili dvě prospěchová stipendia studentům prvního ročníku.

Cheb: Stipendium jako motivační prvek
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

„Běžně studenti prvních ročníků stipendia nedostávají. Ale nově jsme se rozhodli zavést studijní stipendium, které vychází z hodnocení žáků ze střední školy. Tento příspěvek v částce dva tisíce korun měsíčně je jakousi motivační složkou pro studenty, kteří nejen studují na naší univerzitě, ale jsou součástí života v našem městě. Podle kritérií o udělení stipendia musí žák splnit prospěchové hodnocení ze střední školy do 1,5 studijního průměru. Pro letošní školní rok tyto podmínky splnili dva studenti, Lukáš Šíma a Nguyen Minh Duc,“ sdělil děkan fakulty.

„Město každoročně přispívá na provoz fakulty 500 tisíc korun. Podpora vysokoškolského vzdělání patří pro naše město k prioritám. Rádi bychom, aby studenti, kteří zde vystudují, u nás ve městě i nadále zůstávali. Příspěvek je nejen motivací ke studiu, ale také podporou například k bydlení nebo možnosti kulturního vyžití, které ke studentskému životu neodmyslitelně patří,“ doplnil starosta Antonín Jalovec.

Fakulta zajišťuje výuku v oblasti podnikové ekonomiky a managementu s možností kombinovaného a prezenčního studia. Fakulta se skládá z katedry ekonomie a kvantitativních metod, financí a účetnictví, geografie, marketingu, obchodu a služeb, podnikové ekonomiky a managementu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…