Cheb: V modrém věžáku se dokončují nové bytové jednotky

25.09.2018 20:38

Celkem 42 nových bytů vznikne rekonstrukcí stávajících jednotek v modrém věžáku, hotovo bude v listopadu

Cheb: V modrém věžáku se dokončují nové bytové jednotky
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

V modrém věžáku v ulici Dyleňská se pilně pracuje. Nově zde vznikají bytové jednotky, které díky rekonstrukci bývalé vysokoškolské ubytovny, budou sloužit veřejnosti. Celkem 42 bytů o velikosti garsoniér, 1+kk a 2+kk by mělo být v měsíci listopadu letošního roku zrekonstruováno.

„Jak jsme již avizovali, některé byty budou využity pro potřeby nemocnice. Žádosti jsme dostali od společnosti Autobusy Karlovy Vary pro řidiče autobusů a také od ředitelů pro potřeby školských zařízení. Byty jsou vybaveny kuchyňskými linkami, sociálním zařízením a úložnými prostory. Jsou velmi vhodné pro mladé lidi jako startovací byty. V městské ubytovně již několik měsíců bydlí zdravotní sestřičky, které následně také využijí možnosti ve věžáku bydlet. V současné době pracují v chebské nemocnici a několik z nich se rozhodlo zde zůstat na delší dobu. Máme již připravený ceník nájemného, který musí ještě schválit Rada města Chebu. Návrh nájemného za metr čtvereční v garsoniéře činí 85 korun. V ostatních bytových jednotkách je cena stanovena na 75 korun /m2. Předběžné odhady nám ukazují, že roční výnos za těchto podmínek by byl 1,2 milionu korun. Způsob, za jaký by lidé byty mohli získat, je i nadále městská elektronická aukce. Všechny potřebné informace poskytneme prostřednictvím městských médií v nejbližší době,“ informoval starosta Zdeněk Hrkal.

Prázdnou devítipatrovou budovu bývalé koleje koupilo město od Západočeské univerzity v loňském roce za odhadní cenu ve výši 25,8 milionu korun. Mezi studenty byl o tento typ ubytování stále menší zájem, a proto se škola rozhodla kolej zavřít a pokoje pro zbývající zájemce zřídit přímo ve své budově v Hradební ulici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

22:28 Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

Přednáška zaměřená na ochranu před digitálními útoky se uskuteční v kině Dukla Jihlava ve středu 29.…